Storax Elektrisch Bedienbaar Vloerluik

Creëer opbergruimte onder het terras bij je woning

Lukt het jou nauwelijks nog om de kussens van het tuinmeubilair, het speelgoed van je kinderen en bijvoorbeeld het tuingereedschap op te bergen in de schuur? Overweeg de realisatie van meer opbergruimte in de tuin, door een kelder onder het terras te laten bouwen. Een dergelijke kelder sluit je af met een stevige tegeldeksel. Het vormt in combinatie met een bijpassende trap een veilige ingang tot deze ruimte. Kies je voor een minder diepe opbergruimte onder het terras, dan zou je de tap weg kunnen laten en uitsluitend een tegeldeksel kunnen gebruiken. Vergelijk het met de kruipruimte onder je woning.  

Deze ondergrondse opbergruimtes in de tuin worden niet alleen gebruikt voor het opslaan van het tuingereedschap en buitenspeelgoed. Je zou ook voor een dergelijke ruimte kunnen kiezen om bijvoorbeeld je afvalcontainers op een nette wijze weg te werken. Een ondergrondse ruimte is in de zomermaanden koeler, wat onder meer stankoverlast rond je kliko’s helpt te voorkomen. Er zijn verschillende systemen waarmee zo’n opbergruimte gebouwd kan worden. 

Betegel de gecreëerde opbergruimte in de tuin

Het is niet voor niets dat in de inleiding van het artikel gerept wordt over het realiseren van zo’n opbergruimte onder het terras. Je kunt de terrastegels stabiel op een dergelijke ruimte laten leggen; de kans op verzakking is klein. Om de drainage te verbeteren, kun je verschillende systemen gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld speciale terrasdragers, die de drainage ten goede komen. Wateroverlast of beschadigingen aan onder meer keramische tegels worden zo voorkomen. Vergelijk het met het gebruik van een ontkoppelingsmat in huis. Ook deze matten helpen beschadigingen aan je keramische tegels in huis tegen te gaan. 

Andere vormen van opbergruimte in tuinen 

Naast een ondergrondse opbergruimte in de tuin, zou je ook kunnen kiezen voor een grote opbergbak. Er zijn verschillende soorten van deze bakken verkrijgbaar. Belangrijk is voornamelijk dat deze bak stabiel staat. Verzwaar de onderzijde van de opbergbak met bijvoorbeeld een aantal stenen, wanneer de bak veel wind vangt. Zeker een kunststof exemplaar waait relatief makkelijk om. Het openslaan van de klep van zo’n opbergbak bij een harde wind voorkom je door deze van een slot te voorzien. Het voordeel van een houten model is dat deze vaak wat zwaarder is en daarmee stabieler staat. Daarbij past het hout beter bij het natuurlijke karakter van een tuin dan kunststof. Je zou haagplanten rondom de bak kunnen plaatsen om deze weg te laten vallen in het tuinontwerp. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *