Afvallen voor de Zomer

Afvallen voor de zomer? Dit kan je doen!

Help, de zomer staat voor de deur, maar jouw lichaam is daar nog niet klaar voor. Sommige mensen voelen zich daar niet fijn bij en willen echt een aantal kilo’s kwijt voordat de warme zomerdagen beginnen. Als je op tijd begint en goed advies opvolgt kun je gemakkelijk wat kilo’s kwijt raken. Het belangrijkste is dat je op een verantwoorde manier af gaat vallen. Doe je dat niet, dan is al je werk voor niets geweest, want het zit er dan zo weer aan. 

Zorg voor genoeg beweging

Als je wil afvallen dan moet je in ieder geval in beweging blijven. Het klinkt misschien heel cliché en als een standaard advies. Toch is het wel een van de beste adviezen die we je kunnen geven als het om afvallen gaat.

Bewegen is natuurlijk een breed begrip. Wat ook wel weer heel fijn is. Naar de sportschool gaan draagt uiteraard bij aan jouw afvalproces. Maar mocht dat je niet liggen, dan kun je ook afvallen door genoeg te wandelen. Ga bijvoorbeeld iedere avond minimaal een uur door de wijk wandelen. 

Dat uur kun je uiteraard ook opbouwen. Je moet namelijk minimaal 20 minuten per dag beweging hebben. Begin daar eens mee als je het verschil wil maken. Vanuit daar kun je langzaamaan opbouwen en steeds een stuk verder of sneller gaan wandelen. Mochten fitness en wandelen beide niets voor je zijn, dan heb je altijd nog fietsen en zwemmen. Zolang je maar in beweging blijft is het goed, welke sport je dan beoefent is niet zo belangrijk.

Aanpassen van je eetpatroon

Als je af wil vallen dan moet je wel het een en ander gaan aanpassen aan je eetpatroon. Het probleem is vaak dat je te veel op een dag eet of te snel achter elkaar. Dat heeft er dan mee te maken dat je geen verzadigde maaltijden eet. 

Je ontbijt moet ervoor zorgen dat je tot aan de lunch genoeg gegeten hebt. Daarom wordt er ook aangeraden om yoghurt met muesli te eten bijvoorbeeld, Als je dat eet ben je verzadigd tot aan de middag en dat heb je nodig. Anders ga je namelijk snacken en dat zijn vaak de dikmakers. 

Je kunt ook proberen om de afvalshakes van Orangefit te nemen als maaltijdvervanger. Dan neem je als ontbijt of lunch juist een afval shake in plaats van brood of yoghurt met muesli. Zo’n shake zorgt er namelijk voor dat je minder calorieën binnen krijgt. Dat heb je namelijk nodig om succesvol af te vallen. Het idee is namelijk dat je meer calorieën verbruikt dan dat je er binnen krijgt.

Het aanpassen van je eetpatroon betekent ook dat je kleinere porties eet. Je hoeft niet altijd voor een tweede keer op te scheppen of per se twee stukken vlees te eten. Probeer je eten steeds meer af te bouwen door de porties kleiner te maken.

Schakel de knop om

Afvallen is ook een stukje mindset. Je moet het wel echt zelf dubbel en dwars willen, anders gaat het je niet lukken. Afvallen is namelijk ontzettend moeilijk. Dat is niet iets wat je zo 1, 2, 3 doet en waar je meteen succes mee behaalt. Bovendien vergt het ook echt motivatie en doorzettingsvermogen. 

Daarom is het ook belangrijk dat je er zelf echt achter staat. Je moet het voor jezelf doen, want anders is het niet vol te houden. Als je het echt wil vanuit intrinsieke motivatie dan kun je beginnen met het afvalproces. Het makkelijkste is om dan kleine doelen te stellen, zodat je de successen kunt vieren. Zo zie je ook veel sneller een progressie in het afvallen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *