Buitenverblijf Natuurlijk Inrichten

Buitenverblijf inrichten? 5 tips voor de perfecte getaway!

Ben jij één van de gelukkigen die een eigen buitenverblijf heeft om even helemaal tot rust te komen? Of je nu een vakantiehuisje aan zee hebt, een chalet in de bergen, of een huisje op het platteland, natuurlijk wil je je buitenverblijf zo inrichten dat er een ontspannen vakantiesfeer hangt. Lees snel verder!

Kies voor comfortabele meubels

In je buitenverblijf wil je in eerste plaats natuurlijk kunnen ontspannen, dus comfortabele meubels zijn een must. Denk bijvoorbeeld aan zachte banken en fauteuils waar je lekker in weg kunt zakken. Een paar ligstoelen of een hangmat voor buiten zijn ook heerlijk om in te relaxen met een goed boek of om een middagdutje te doen. Kies dan wel best voor duurzame materialen die bestand zijn tegen het weer buiten. Vergeet ook geen zonwerende gordijnen op te hangen, zeker als je buitenverblijf zich in een zonnig land of regio bevindt. 

Creëer gezellige hoekjes

Een goede manier om een ontspannen sfeer te creëren is door verschillende gezellige hoekjes in je buitenverblijf te maken. Dit kunnen leeshoekjes zijn met een comfortabele stoel en een mooie lamp, of een spelletjeshoek met een tafel en stoelen. Buiten kun je denken aan een knusse zithoek met een vuurkorf of een plek om te barbecueën, waar je lange zomeravonden kunt doorbrengen met vrienden en familie. Door meerdere knusse plekjes te creëren, kan het hele gezin zich amuseren en zul je je niet snel gaan vervelen. 

Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen helpen om een rustgevende en ontspannen sfeer te creëren. Denk maar aan houten meubels, stenen accenten en linnen stoffen. Deze materialen brengen de natuur naar binnen en zorgen meteen voor harmonie in je buitenverblijf. Probeer ook om lokale materialen te gebruiken die passen bij de omgeving van je buitenverblijf. Dit geeft niet alleen een authentiek gevoel, maar ondersteunt ook de lokale economie. Dit kunnen bijvoorbeeld wollen, ronde tapijten zijn, een rotanmand als opbergruimte, of linnen gordijnen die zachtjes wapperen in de zomerbries.

Kies leuke planten en bloemen

Planten en bloemen zijn een eenvoudige maar leuke manier om je buitenverblijf op te fleuren en direct een vakantiegevoel te creëren. Ze zorgen voor een frisse, natuurlijke uitstraling en verbeteren bovendien de luchtkwaliteit. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je misschien niet zo vaak in je buitenverblijf bent als thuis. Als je er slechts af en toe bent, bijvoorbeeld in het weekend of tijdens een vakantie, kan je beter kiezen voor kunstplanten of planten die heel weinig onderhoud nodig hebben. 

Verlichting voor meer sfeer

Om het ‘s avonds gezellig te kunnen maken in je buitenverblijf, is de juiste verlichting erg belangrijk. Kies voor een goede mix van sfeerverlichting, zoals lichtslingers, lantaarns en kaarsen, om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Heb je een leuke tuin of terras in je buitenverblijf? Zet hier dan solar lampjes om ‘s avonds lekker lang te kunnen genieten van die zwoele zomeravonden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *