Aruba

Beste eilanden om deze winter te bezoeken

De herfst is intussen vergevorderd en stiekem loert de winter al om de hoek. Dat vinden we echter niet zo erg, want ook de feestdagen komen eraan. De kerstperiode is bij uitstek de gezelligste periode van het jaar, met dank aan al die kerstlichtjes en -bomen die je in de straten kan spotten. Helaas, na driekoningen bergen we die lichtjes terug op en dan is het uitkijken naar de lente, die nog veel te lang op zich laat wachten. In januari en februari is de kans op een winterdip het grootst. Wil je dit vermijden? Pak dan snel je koffers en overweeg een tripje naar een van deze geweldige eilanden!

Kreta

Kreta, een groot Grieks eiland dat iédereen kan bekoren. Het eiland ademt geschiedenis en cultuur. Het verhaal van de Minotaurus ken je ongetwijfeld. Wel, in Knossos kan je de archeologisch site bewonderen, net als het labyrinth in het Paleis van Knossos waarin de Minotaurus zich verschuilde. Op dit eiland is het altijd mooi weer in de zomer, maar ook in de winter is het klimaat in Kreta nog steeds aangenaam zacht. De kans op neerslag is wel wat groter, maar dan nog is het hier veel aangenamer vertoeven dan in het grijze en koude België.

Gran Canaria

Geen zin in regen, kou, een gure wind en de eerste voorjaarsstormen in België? Het klimaat in Gran Canaria is subtropisch, exact wat jij nodig hebt. Ook in de winter is het op dit Spaanse eiland fijn vertoeven. Een heerlijk winterzonnetje en gemiddeld 20°C, meer moet dat niet zijn! Het aangename klimaat zorgt ervoor dat dit eiland elk moment van het jaar dé perfecte vakantiebestemming is. Trek de wijde natuur in, spot dolfijnen en walvissen en beklim de Roque Nublo – een basaltrots van 80 meter hoog, bekend als hét symbool van Gran Canaria.

Cyprus

Nog zo’n geweldig eiland om ‘s winters te bezoeken: Cyprus. De milde winters van december tot februari maken het een heerlijke bestemming om te vertoeven. Wil je de schoonheid van dit eiland ontdekken, dan huur je best een auto. Daarmee rijd je van de kust in Paphos over het Troodos-gebergte naar de stad Limassol.

Aruba

Zoek je het liever buiten de Europese grenzen? Dan is Aruba, het eiland met de roze flamingo’s, een aanrader. Heel wat eilanden in de Caraïbische Zee hebben in de winter last van het orkaanseizoen, maar Aruba niet. Van november tot februari is het weer er heerlijk, met gemiddeld zo’n 30°C. Ideaal om je batterijen op te laden en te genieten van cocktails op de parelwitte stranden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *