Toeristen Ontmoeten Een Olifant In Zuid Afrika

Waarom je moet gaan rondreizen in Zuid-Afrika

Er zijn zo een aantal reizen die je nooit van je leven zal vergeten. Die zijn meestal ver, uit je comfortzone en spectaculair. Men zegt wel vaker dat Afrika een rijk continent is, en hier lees je waarom.

Iedereen is er thuis

Er is in Afrika voor ieder wat wils. Heb je nood aan een chille vakantie? Ga dan op het strand uitwaaien. Heb je goesting in avontuur en adrenaline? Ga dan op safari. Ben jij een dierenliefhebber? Ga dan wild spotten. Ben jij een echte natuurliefhebber? Kies voor een roadtrip tussen de verbluffende landschappen. Zuid-Afrika staat onder toeristen bekend voor zijn adembenemende melange van landschappen, dieren en cultuur. Maar buiten de natuurlijke schoonheid van het land is het ook enorm toegankelijk. Het land heeft dan wel 11 officiële talen (zoals Zoeloe en Tswana), de voertaal is Engels. En voor wie het Nederlands compleet beheerst kan het interessant zijn om eens een gesprek te hebben met iemand die Afrikaans spreekt, aangezien het zo op de taal lijkt. 

Fantastisch fauna en flora

Afrika staat natuurlijk bekend voor zijn safari’s, en voor dierenliefhebbers is Zuid-Afrika een absoluut paradijs. Je kan de Big Five spotten in het Kruger National Park. De leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard zijn de heersers onder zoogdieren die de landschappen domineren. Zij leven samen met ongeveer 507 vogelsoorten, 49 vissoorten en 114 verschillende reptielen! 

Je kan een safari in Zuid-Afrika op maat laten maken, of een rondreis volgen die door professionals gemaakt is. Daar zijn nog verschillen in naar smaak. Zo kan je een volgen die speciaal langs de panoramaroutes gaat of de Big Five. Vergeet niet: je moet je niet blind staren op de Big Five. Er zijn namelijk ook impala’s, wrattenzwijntjes en zebra’s te spotten, bijvoorbeeld. Zij zijn ook een zicht op zichzelf, dus kijk er niet langs!  

Unieke cultuur

Wat uniek is aan reizen naar Zuid-Afrika is de authentieke culturen die zijn blijven overleven en de rijke en symbolische geschiedenis van het land. Zo kan je de wijk bezoeken, waar Nelson Mandela is opgegroeid. Geschiedenisliefhebbers kunnen bijleren over de apartheid en cultuurliefhebbers kunnen bijleren over de gewoonten en tradities van de Ndebele, Xhosa of Zulu’s. 

Zei iemand daar wijn? 

Ja hoor. Zuid-Afrika is bijna het nieuwe Frankrijk geworden. Je kan (vooral in het zuiden van het land) naar een wijnproeverij en er zelfs overnachten. Er zijn speciale routes uitgestippeld voor wijnliefhebbers, dus geen zorgen: in Zuid-Afrika kan iedereen genieten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *