Relaxen In Je Badkamer

Tot rust komen in je badkamer doe je zo

Drukke dag op het werk, hectiek in het verkeer en je kids zijn door het dolle heen? Dan is je badkamer de gedroomde escape room. Van interieur tot belichting en muziek: hier zijn enkele tips om tot jezelf te komen.

Waan je in de wellness

Of het nu een sauna is, een massageruimte of hamam: zo’n omgeving brengt jou tot rust en dat komt door enkele vaste elementen. Die neem je dus mee in je eigen badkamer.

In essentie creëer je écht een natuurlijke oase. Stenen vloeren waarover het blootsvoets heerlijk stappen is, houten elementen, keramiek, diepgroene planten en aardse tinten brengen je een stapje dichter bij jezelf. Je waant je in een natuurlijke omgeving. Zie je het al voor je? Houd dat beeld dan vast; het vormt een goede basis bij de keuze van je badkamermeubels en de inrichting van je badkamerinterieur.

Lichtinval en geuren

Badschuim met eucalyptus of lotusbloem, de zonsondergang door je raam en de schemer van kaarsen of lantaarns … Zowel licht als geur zijn bepalend voor ons gemoed. Door hier slim op in te spelen, trigger je je innerlijke rust. Jouw badkamer wordt als het ware het tegenovergestelde van druk, vervuilend en fel. Je creëert een heerlijk geurende, zuiverende ruimte waarin al je zintuigen tot rust komen. Wat zijn jouw favoriete lichtbronnen en geuren?  

Helemaal zen met muziek

Ben jij iemand die de knop moeilijk omdraait en altijd wel over iets loopt te malen? Dan is de finale stap je gehoor. De juiste geluiden leiden je af van je gedachten en roepen beelden op die ontspannend zijn. 

Voor velen werkt rustgevende muziek, maar ook sfeergeluiden zoals brekende golven, regen in het oerwoud of het knisperen van een haardvuur maken vaak de sfeer helemaal af. Zo help je jezelf om je gedachten even te stoppen en de stress van de dag te laten gaan. Lukt het echt moeilijk om je zorgen even te vergeten? Dan is een meditatief moment met apps zoals Headspace, Meditation Moments of Calm je ultieme hulpmiddel. 

Onze innerlijke rust hangt vast met de keuzes die we maken en hoe we in het leven staan. Vooral voor werkende ouders kan het vinden van me-time en rustmomenten soms een grote uitdaging zijn. Het afstemmen van onze omgeving op wat ons die rust biedt en onze badkamer omtoveren tot een heerlijke wellnessruimte kan ons hierbij zeker helpen. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *