Gezond en Zelfverzekerd

Zelfzeker het nieuwe jaar in

“Dit jaar ga ik er eens echt werk van maken,” zeg je al enkele jaren bij de start van het nieuwe jaar tegen jezelf. We hebben allemaal wel eens een zetje nodig en soms is het lezen van een blog net wat we nodig hebben om die stap te zetten. Laat 2022 jouw jaar worden en maak komaf met onafgewerkte plannen. Ga 100% voor jezelf en ga zelfverzekerd de rest van het jaar tegemoet. Hoe? Dat vertellen we je in dit artikel! 

Laag zelfbeeld 

Voel je je niet meer lekker in je vel? Sta ‘s ochtends op en kijk je in de spiegel en herken je jezelf niet meer? Zakt de moed je in de schoenen en staat geen enkele outfit je mooi? Dan kan het wel eens zijn dat je te maken hebt met een laag zelfbeeld. Je weer lekkerder voelen kan je verwezenlijken op verschillende manieren. Misschien heb je wel last van die alom bekende winterdip en is een welverdiende vakantie de oplossing voor jouw tijdelijke lage zelfbeeld of heb jij net gewoon behoefte aan wat extra beweging om je weer goed te voelen. Wie weet doet een sauna of een massage je wel ongelooflijk deugd of heb je het gevoel dat je door het volgen van een interessante cursus terug back on track bent? 

Concrete plannen 

Heb je te maken met een terugkerend gevoel van onbehagen over je uiterlijk? Dan is wekelijks een blokje lopen vaak niet de oplossing. Twijfel je bijvoorbeeld al jaren over die borstvergroting of droom je al enige tijd van de mogelijkheden van een facelift, dan kan je best eens grondig informeren. Of een facelift of borstvergroting miraculeus al je issues zal oplossen, dat valt te betwijfelen. Maar, als je je al lange tijd stoort aan een bepaald lichaamsdeel, dan kan dat zwaar wegen op je zelfbeeld. Wat je dan kan doen is een afspraak maken bij een specialist. Hij of zij zal je precies kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn en waar ze je wel of niet bij kunnen helpen. Zo zet je een aanslepende, vervelende gedachte om in een concrete actie. Voel je je er uiteindelijk niet goed bij, dan hoef je ook helemaal nergens mee door te gaan. Tijdens zo’n gesprek ontdek je de verschillende mogelijkheden en dat alleen al kan rusten brengen in je hoofd.

Lekker in je vel 

Belangrijk om te onthouden is dat hoe je je voelt en hoe je naar jezelf kijkt natuurlijk niet uitsluitend wordt bepaald door hoe je eruit ziet. Maar, je lekker in je vel voelen, kan dan weer wél heel veel effect hebben op je dagdagelijkse geluksfactor. Ga goed op zoek naar wat jij denkt nodig te hebben om je opnieuw goed te voelen en maak een concreet stappenplan om deze doelen te bereiken. Hoe fijn is het niet om je aantrekkelijk en zelfverzekerd te voelen, op jouw manier? Laat dat je nieuwe streefdoel zijn voor 2022!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *