Stella Bikes

De mooiste fietsroutes in België voor deze lente

De krokusjes beginnen te verschijnen in onze tuinen, en de zon op onze snoet doet denken aan warmere dagen. Kijk je ook al uit naar de heerlijke lente? Haal je picknickmand dan boven, geef je fiets een stevige poetsbeurt en ga er een dagje op uit. Wanneer je wat langer wil rijden, is een elektrische fiets zeker aan te raden. En geloof ons, je zal kilometers willen afleggen op deze heerlijke routes. Ready? Set? Go!

Ontdek de groene rand van Brussel

Recreëer de Eddy Merckx classic van 2018 of maak gewoon je eigen fietstocht in de groene rand ten westen van Brussel. Maak de tocht wat korter en ga tijdens de middag van je fietstocht langs bij de koninklijke plantentuin in Meise en bewonder de prachtige planten of laat de kinderen ravotten in de tuin. De hoogtepunten van deze tocht? Het Kasteel van Imde in Meise, het Hertigembos in Ternat en het kasteel van Groot-Bijgaarden in Dilbeek.

Op zoek naar tulpen in Nederland

Het is hip op Instagram, maar ook in de wijde natuur is het gewoonweg prachtig: deze lente kan je met de fiets tulpenvelden gaan bezoeken. Wist je dat je ook plukvelden hebt waar je voor een prijsje zelf je tulpen kan plukken? Let wel op, want bij andere, commerciële velden, mag je niet zomaar tussen de tulpen lopen en al zeker geen tulpen plukken. Goede toeristenmanieren zorgen dat we met z’n allen van deze bloemenpracht kunnen genieten, toch? Je hoeft niet over de grens te gaan om de velden te bezoeken, zo vind je er ook in Meerdonk in het noorden van het Waasland. Wil je toch een wat langere tocht maken en kan je e-bike wel wat kilometers aan? Trek dan naar pluktuin La Fleur in Yerseke in Zeeland, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. Volg de Schelde en je komt uit aan de mooiste bloemenvelden van Nederland.

Bloesemroutes in Limburg

April is de bloesemmaand bij uitstek en er is geen betere manier om de fruitstreek te ontdekken dan met de fiets. Trek met je elektrische fiets naar Limburg, of huur er eentje bij een fietsenverhuurder. Wist je dat je met de meeste elektrische fietsen wel 100 kilometer kan fietsen met een volle batterij? Genoeg dus om de meeste fietstochten in Limburg aan te kunnen. Met een elektrische fiets voor dames of heren is een fietsroute door de fruitige landschappen nog zo bijzonder. Bewonder de bloesems en wijngaarden, pauzeer voor wat geschiedenis bij de Kluis van Vrijhern en test je kuiten bij klimmetjes op weg naar de Zwevende kapel. 

 

Foto: Stella Bikes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *