Voetbal Kijken met Bier en Chips

Wat kun jij doen om óók plezier te beleven aan het WK?

Het WK voetbal in Qatar is van start gegaan en de voetballiefhebbers kunnen hart weer ophalen. Maar niet iedereen loopt natuurlijk warm voor wekenlang voetbal, voetbal, voetbal wat de klok slaat. Ga jij met chagrijn de komende weken tegemoet in de wetenschap dat de wereld heel erg in het teken gaat staan van het WK voetbal? Dat is natuurlijk verspilde energie, want het WK gaat niet weg omdat jij er geen zin in hebt. Wat kun je doen om toch wat beleving op te wekken bij jezelf, zodat ook jij plezier kunt beleven aan het WK voetbal?

Wedden op voetbal

Als je niet in de stemming kan komen om het WK te volgen en er plezier aan te beleven, kun je natuurlijk wel wat doen om het interessanter te maken voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld op wedstrijden van het voetbal wedden. Zo kan de uitkomst van wedstrijd die je eigenlijk maar weinig interesseerde opeens een stuk boeiender worden en zit je opeens wél vol spanning voor de televisie in de hoop dat jouw voorspelling uitkomt en je er wat aan kunt verdienen. En lukt dat niet, dan heb je in ieder geval de adrenaline gevoeld bij het volgen van de wedstrijd.

België volop aanmoedigen

Je kunt natuurlijk ook de nationalist in jezelf naar boven halen, hoe fout dat wellicht ook klinkt. Er is immers geen schande in het aanmoedigen van je eigen land tijdens een sportevenement. Zovelen anderen doen het op dat moment ook. Het mooie is daarnaast  nog eens dat België een behoorlijk goede ploeg heeft – misschien wel de beste generatie Belgische profvoetballers in lange tijd – en dus zeker niet voor spek en bonen mee doet op het WK. Schreeuw de Rode Duivels naar de finale, ook al kunnen ze je niet horen, en je beleeft een paar enerverende weken. En daarna kun je gewoon weer als weldenkend mens verder met je leven.

Belgische Vlag

Soms moet je zelf dat stapje extra zetten om niet langs de zijlijn te staan terwijl anderen zich wel vermaken. Het WK duurt te lang om je al die tijd te gaan zitten ergeren en vervelen omdat anderen wél voetbal willen kijken. Dat is zonde van de tijd en zonde van het feestje. If you can’t beat them, join them zegt men wel eens en dat is hier zeker ook van toepassing.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *