Verliefd Vakantie Koppel

Veilig op reis, ook in bed!

We worden om onze oren geslagen met reclame voor familievakanties, maar hey: ook singles gaan op reis! Meer nog: singles gaan op reis en zetten er -terecht! – ook nog eens extra hard de bloemetjes buiten. Je hebt geen verantwoordelijkheden, kan de remmen wat lossen en hoeft met niemand rekening te houden. En ja, daar hoort ook al eens een romantische date of wilde nacht bij met bijvoorbeeld een zuiderse schone M/V. Maar laat dit een reminder zijn: ook op reis geldt: better safe than sorry. 

Vertrek gerust

We moeten je de lessen seksuele opvoeding uit het middelbaar niet meer voor de geest halen. De belangrijkste boodschap: vrij veilig! Dat geldt natuurlijk ook op reis. Want net zoals het land nog onbekend terrein is, weet je niet echt veel over de achtergrond van een mogelijke bedpartner.

Maar dat geldt dus net zo goed voor jou. Die bedpartner kent jouw voorgeschiedenis ook niet. Wil je open en veilige kaart spelen? Vraag je dan voor je reis al af: ‘Heb ik een soa?’. Laat je testen en neem de testresultaten desnoods mee op reis (of bewaar ze digitaal, dat is misschien handiger). Zo kan je die knappe local zwart op wit bewijzen: jij bent safe! 

Informeer je

In je eigen stad of land weet je waarschijnlijk wel al wat de veilige plekken zijn om uit te gaan. In een vreemde stad is dat vaak niet het geval. Een bar die er op het eerste gezicht oké uitziet, is misschien toch iets louche. Informeer je daarom voor je reis over de uitgaansplekken in de stad. Waar gaan de locals heen? Waar is het bijvoorbeeld LGBTQ+ vriendelijk? Waar zijn toeristen welkom? Zo is de kans al een pak kleiner dat je in netelige situaties terechtkomt. 

Hey you, don’t be silly

Het nineties liedje is bij de meesten goed blijven hangen, en toch herhalen we het hier nog eens. Ook al heb je een negatieve test voor soa’s, je moet toch echt altijd beschermd vrijen. Echt, altijd. Ten eerste wil je (meestal) als vrouw niet de komende achttien jaar met een souvenirtje opgescheept zitten. En ten tweede weet je echt nooit hoe eerlijk je bedpartner is. Zorg dus dat je altijd condooms op zak hebt, ook als vrouw. Zo ben je niet afhankelijk van de voorzorgen van je bedpartner. 

Kom je na je reis thuis en ben je toch ongerust? Je kan een aantal tests, zoals een hepatitis B test, via internet aanvragen. Voor een aantal andere tests ga je bij de huisarts langs. Sowieso is het een goed idee om je na een wilde reis opnieuw te laten testen. Je vrijgezellenbestaan houd je liefst zo zorgeloos mogelijk, toch?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *