Goedkope Vliegtickets

5 tips om goedkope vliegtickets te scoren

Zou je het liefst maandelijks naar een nieuwe zonnige bestemming vliegen, maar laat je portemonnee dat niet altijd toe? Dat is absoluut begrijpelijk sinds reizen een pak duurder is geworden. Gelukkig bestaan er enkele manieren om goedkope vliegtickets te scoren, waardoor jij opnieuw een echte globetrotter wordt. Benieuwd hoe je dit het best aanpakt? Check de volgende 5 tips alvorens je boekt. 

1. Boek op het juiste moment 

Vroeger was de gouden tip: zo last-minute mogelijk je tickets reserveren, maar door een toename aan budget airlines en zakenreizigers die bereid zijn om ook op het laatste moment veel te betalen, geldt dit niet meer. Het juiste moment kom je vandaag te weten door je in te schrijven op nieuwsbrieven, want die kondigen de beste last-minute deals aan. Ook een prijsalarm instellen laat je toe om de laagste prijs voor een ticket te betalen.  

2. Wees open-minded 

Door je vast te pinnen op één bestemming, zal je al snel veel betalen voor een vliegreis. Het aanduiden van de optie ‘overal’ zal je daarentegen goedkope alternatieven bieden. Op die manier kom je bij locaties terecht waar je in eerste instantie wellicht niet aan dacht, maar die daarom niet minder de moeite waard zijn. Open-minded zijn bij het boeken van een vliegreis kan dus zeer positief uitdraaien. 

3. Kies voor een retour van of naar een andere luchthaven

Staat je auto niet geparkeerd op de parking van Zaventem Airport? Twijfel dan niet om een ‘open jaw’ ticket te boeken. Hierbij vlieg je bijvoorbeeld van Brussel naar Dublin en van Dublin naar Amsterdam. Dit soort retourtickets zijn vaak een stuk goedkoper dan de normale. Zeker als je graag wilt rondreizen, zijn ze dus enorm handig. 

4. Koop een enkele reis naar je bestemming 

Let wel op met retourtickets, want als ze gekocht worden bij dezelfde luchtvaartmaatschappij, kan dit net duurder uitvallen. In dat geval kies je best voor een enkele reis naar je bestemming (en eventueel een enkele reis terug), maar dus ook bij twee verschillende airlines. Die methode biedt je bovendien heel wat meer flexibiliteit. 

5. Wees op je hoede voor extra kosten

De prijs van het vliegticket die je ziet staan net voor je gaat boeken, is vaak niet de uiteindelijke prijs die je betaalt. Denk aan zaken die er achteraf nog bijkomen zoals bagage en een zelfgekozen zitplaats. Maak je bijvoorbeeld gebruik van de parking van de luchthaven van Charleroi? Dan is dit ook een kost die je moet meerekenen in de totale prijs van je vlucht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *