Een Duurzame Droomkeuken

Zo koop jij je droomkeuken!

Je keuken is een van de belangrijkste plekken in je woning. Niet alleen breng je er veel tijd in door, maar eigenlijk is het ook het kloppend hart van je huis. In je keuken wordt er niet meer alleen gekookt. Steeds meer mensen maken van hun keuken een echte leefkeuken. Hierdoor wordt je keuken ook dé plek bij uitstek om gasten te ontvangen en om bij te babbelen met vriendinnen. Je kinderen vertrouwen hier hun grootste geheimen aan je toe en je neemt er de tijd om even tot rust te komen. Omdat je keuken zoveel functies vervult, is het belangrijk om er eentje te kiezen die volledig bij jou en bij jouw manier van leven past. Hier lees je waar je op moet letten wanneer je een keuken gaat kopen.

Kies de stijl die bij je past

Een keuken moet functioneel zijn, en uiteraard zijn er een aantal toestellen die je er zeker in wil laten plaatsen. Maar eerst en vooral is het belangrijk om een stijl te kiezen voor je keuken. Hierbij kun je de stijl van de rest van je woning doortrekken, maar je kunt ook voor een totale stijlbreuk gaan en bijvoorbeeld een industriële keuken in een pastorijwoning laten plaatsen. Alles kan, zolang jij je er maar goed bij voelt. Weet je niet goed wat je moet kiezen? Met een moderne keuken kun je eigenlijk niets verkeerd doen. Zo’n keuken past bij elke woningstijl en kun je nog altijd zo op maat laten maken zodat ze echt perfect bij je past.

Waarom een moderne keuken?

Een moderne keuken is zowel erg functioneel als mooi om te zien. Door het strakke design zijn deze keukens tijdloos; ze gaan nooit vervelen en zullen er ook nooit oubollig uitzien. Zowel voor ruime keukens als voor eerder bescheiden exemplaren, is het perfect mogelijk om een op maat gemaakte moderne keuken te laten ontwerpen met daarin de materialen, kleuren en toestellen die jij graag in je keuken wil hebben.

Kleur bekennen

Verder is het belangrijk om een kleur te kiezen voor het hart van je woning. Wit is tijdloos en elegant. Een witte keuken lijkt ook optisch groter te zijn dan ze daadwerkelijk is. Lijkt wit je wat te steriel? Ook crèmekleurige keukens kunnen heel hip zijn. Door je keukenapparaten in een felle kleur te kiezen, kun je een mooi statement maken.
Anderzijds zijn zwarte keukens ook steeds meer in trek. Een zwarte keuken geeft een erg strakke look aan je woning en toont karakter. Wanneer je hier gaat combineren met bijvoorbeeld een houten vloer, creëer je een heel sfeervolle plek in je huis.

Materialen kiezen

Na een stijl en een kleur voor je keuken te kiezen, is het nu de beurt aan de materialen. In een moderne keuken horen veel verschillende soorten materialen thuis. Denk maar aan hout, inox, keramiek of dekton. Je kan ook voor contrast zorgen door bijvoorbeeld hout met beton te combineren. Dit geeft een heel toffe look aan je keuken.  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *