Tiener Slaapkamer

Tips om een leuke tienerkamer te maken

Jouw lieve zoon of dochter wordt ouder en ouder. Hij of zij is niet meer de schattige baby die nog niet kan praten en lopen. Dat kan best een gek besef zijn en wellicht een beetje spannend zijn, maar er zitten véél meer voordelen aan verbonden! Zo kun je eindelijk de kinderkamer omtoveren tot een hippe tienerkamer met artikelen van Meubelzorg. Benieuwd naar een aantal tips? Lees dan gauw verder!

Tips

Wellicht heeft jouw kind op het moment een roze kamer met een hoop knuffels en andere schattige kinderaccessoires. Dat was toen leuk, maar nu vraagt jouw kind of het anders kan omdat er vriendjes en/of vriendinnetjes over de vloer komen. Jouw kind wil dan uiteraard niet voor paal staan met een kamer die kinderachtig is! Het is dus belangrijk om even kritisch naar de kamer en jouw kind zelf te kijken. Wat houdt hem of haar bezig rond deze leeftijd? In veel gevallen zijn dat vrienden. Het is dan wel zo leuk dat jouw kind comfortabel met zijn of haar vrienden kan ‘chillen’. Een klein bankje of een grote zitzak zou dan ideaal zijn. Jouw tiener krijgt daarnaast meer verplichtingen vanuit school. Er moet geleerd worden voor toetsen en daarnaast krijgt jouw kind ook een stapel met huiswerk mee. Zorg dus ook voor een fijn hoekje in de kamer waar huiswerk gemaakt kan worden. Denk daarbij aan een bureau en bureaustoel die passen bij de uitstraling van de kamer.

Praat met jouw kind!

Wellicht ben je gewend om een hoop voor jouw kind te regelen en te doen. Je zult merken dat dat wat minder makkelijk zal gaan nu jouw kind ouder wordt. Het is immers niet zo leuk als een ouder alles uitkiest en daarnaast leert jouw kind zichzelf steeds beter kennen. Dit betekent ook dat hij of zij een idee in gedachte heeft voor de kamer. Communiceer daarom met elkaar en kijk wat haalbaar is. Om nog beter in het brein van jouw tiener te stappen, kan het helpen als hij of zij een moodboard maakt met de gewenste kleuren, stijl en meubels zoals een relaxzetel. Een belangrijke tip hierbij is dat je jouw kind moet vertellen dat hij of zij nog lang gebruik moet maken van de spullen in de kamer, waardoor het belangrijk is om er goed over na te denken.

Tijd om te gaan shoppen! Heb je nog inspiratie nodig? Kijk dan op de site van Meubelzorg!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *