Dansende Vrouw met Zelfvertrouwen

Boost je zelfvertrouwen met deze 5 tips

Ook jij hebt wellicht dagen dat je allesbehalve goed in je vel zit, maar dat is meer dan normaal. Het is namelijk onrealistisch om je elke dag even zelfzeker te voelen, maar je kan er gelukkig wel aan werken. Het zijn slechts kleine aanpassingen in je dagelijks leven die ervoor zorgen dat je jezelf beetje bij beetje liever ziet. Weet je niet meteen hoe hieraan te beginnen? Volgende tips helpen je verder. 

1. Aanvaard complimenten  

De eerste tip is niet eenvoudig, maar moeilijk gaat ook: aanvaard complimenten die je krijgt. Je mag ervan uitgaan dat wanneer je vriendinnen je spontaan een compliment geven, ze dit ook menen. Geloof het of niet, anders zouden ze simpelweg niets zeggen. Dus in de plaats van het weg te lachen, mag je er gerust heel blij mee zijn.  

2. Laat perfectionisme los 

Sociale media maakt deze tip niet makkelijk, maar probeer perfectionisme los te laten. Ook al lijkt dit vaak wel zo, dit bestaat helemaal niet. Realiseer je dus dat niemand voldoet aan alle schoonheidsidealen, en dat het meer dan oké is om niet perfect te zijn. Op die manier zal je leren om met een realistische blik naar anderen te kijken. 

3. Kijk voldoende in de spiegel

Iets wat je waarschijnlijk niet graag doet, maar neem elke dag even de tijd om naar jezelf in de spiegel te kijken. Zijn er enkele zaken die je absoluut niet mooi vindt aan jezelf, maar die je niet kan veranderen? Wees mild voor jezelf, en probeer deze te bekijken als iets wat je uniek maakt. Wat ook helpt, is het dragen van lingerie die past bij je lichaam. Heb je bijvoorbeeld een maatje meer, draag dan lingerie voor grote maten. Dit zal je pluspunten beter doen uitkomen. 

4. Stop met vergelijken 

Realiseer je dat iedereen mooi is op zijn eigen manier. Het klinkt misschien enorm cliché, maar het heeft absoluut geen nut om je te vergelijken met anderen. Wat mooi is, is bovendien heel subjectief, en verschilt daarom van persoon tot persoon. 

5. Draag lingerie waarin je je goed voelt

Het werd reeds kort vermeld in de derde tip, maar draag lingerie waarin je je comfortabel voelt. Dit beïnvloedt je zelfbeeld enorm. Durf ook te experimenteren, om op die manier te weten te komen wat je het beste staat. De ene persoon voelt zich bijvoorbeeld op zijn best in een balconette bh, terwijl de andere liever een bralette draagt. 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *