Genieten van de Lentezon

Hoe optimaal genieten van de lentezon?

Nu de grijze herfst achter de rug is en de donkere wintermaanden op hun laatste beentjes lopen, snakken we naar de lentezon om wat gezonde zonnevitamientjes bij te tanken. Maar hoe doe je dat het beste? We geven enkele pistes die jou een leuke tijd in de zon bezorgen.

Buiten genieten

Wanneer het zonnetje schijnt, is naar buiten gaan een must. Met comfortabele wandelschoenen en een Gazelle elektrische fiets kom je al een heel eind, maar iedere buitenactiviteit is een mogelijkheid om energie bij te tanken.

Heb je een tuin? Kleed je tegen de nog frisse temperaturen en stap eens rustig rond terwijl je alle natuurpracht in je tuin de nodige aandacht schenkt.  Wist je dat alleen al het zien van natuurschoon een weldadig effect heeft op je gezondheid? Bovendien bouw je zo opnieuw aan de hoeveelheid vitamine D die je nodig hebt. Misschien kun je intussen zelfs wat lichte klusjes opknappen (wat verdroogde bloemen weghalen, de tuinmeubelen bovenhalen, …)

Zet alvast jouw terras of balkon in orde zodat je in de namiddag kunt genieten van je favoriete plekje uit de wind en in de zon. Als je geen tuin of balkon hebt kun je jouw gevel en ramen onder handen nemen op een zonnige dag. Zo geniet je even van de buitenlucht. 

Wandelen in je buurt

Het is ongelofelijk hoeveel kleine paadjes en steegjes er zijn rondom jouw vertrouwde straten. Trek eropuit en ontdek ze door lukraak te gaan wandelen of door papieren of virtuele kaarten mee te nemen of te bestuderen. Wat meestal nog efficiënter werkt, is om eens van gedachten te wisselen met doorwinterde wandelaars. Zij kunnen jou die gouden tips geven om een echt mooie wandelnamiddag te beleven. De volgende keer dat je ergens heen moet, kun alvast je die kortere weg nemen of gewoon een veel aangenamer parcours afleggen wanneer je een toertje gaat lopen. 

Fietsen op de heide

Afhankelijk van waar je woont, zal fietsen op de heide misschien een optie voor je zijn. Met de fiets ben je uiteraard sneller op je bestemming. Je kunt de charmes van een naburige stad leren kennen of op zoek gaan naar de plaatsen waarvoor toeristen speciaal naar jouw streek reizen. Als dit helemaal jouw ding is, denk je beter aan een fiets met ondersteuning. Het loont de moeite om te investeren in een e-bike die jouw actieradius nog meer verruimt en jou een grote reikwijdte geeft om nieuwe adresjes te leren kennen. Je beweegt evenveel als iemand die met een klassieke fiets rijdt, maar het kost je minder moeite en je geniet volop van de zon. 

Het belangrijkste is eigenlijk om gewoon je jas te pakken en die stap te zetten, eenmaal buiten, komt het profiteren van het zonnetje als vanzelf.  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *