Budget Reistips

Reistips als je op een budget bent

Als je je geld goed beheert, hoeft het bezoeken van exotische locaties niet duur te zijn en hoef je niet per se een jackpot te winnen om de wereld rond te reizen. De reistips voor het uitgeven van geld hieronder zullen je zeker helpen.

Formuleer een strategie

Als je zowel tijd als geld hebt, is op het laatste moment reizen fantastisch. Maar als je op een strak budget reist, moet je eerst een strategie bedenken. De route van je epische avontuur moet bekend zijn, zelfs als je geen gedetailleerd uurrooster hebt. Tenminste, je moet weten hoeveel tijd je in elke stad of elk land zult doorbrengen.

Reis buiten het seizoen 

Vermijd reizen wanneer scholen gesloten zijn, omdat de prijzen stijgen en bedrijven proberen voordeel te behalen op gezinnen die alleen tijdens die periodes kunnen reizen. Ontdek wanneer je naar de plaats wilt gaan en vertrek voor of na deze periodes. Tijdens bepaalde seizoenen verlagen hotels en luchtvaartmaatschappijen hun kosten om reizigers aan te trekken.

Ken je accommodaties 

Kamers in hostels zijn beter dan dure hotelaccommodaties. Het delen van een kamer verdeelt automatisch de kosten en gedeelde slaapzalen stellen je in staat om anderen te ontmoeten die misschien graag met je mee willen verkennen. Een site als Airbnb, waar je eenvoudig een extra kamer in het huis of appartement van een lokale persoon kunt reserveren, is ook een fantastisch alternatief. Het zal de kosten halveren en je een echte blik geven op het stadsleven. Je kunt ook bij familie verblijven indien je die daar eventueel hebt wonen.

Verdien geld tijdens het reizen 

Werken tijdens vakanties is een uitstekende manier om enkele maanden per jaar te reizen. Je kunt bijvoorbeeld skiles geven in de winter en toeristen verzorgen die naar de Middellandse Zee reizen. Als je “onderweg” kunt werken, kun je zelfs freelance werken en voetbalwedden spelen tijdens het reizen. Er zijn werkelijk ontelbare mogelijkheden.

Koop tickets vooraf 

Dit is erg belangrijk, vooral voor retourvluchten, want zonder een veilige manier om terug naar huis te gaan als je al geld tekortkomt tijdens het reizen in het buitenland is nooit ideaal. Luchtvaartmaatschappijen “geven” hun beschikbare stoelen tot wel een jaar van tevoren vrij en naarmate de vertrekdatum nadert, stijgen de prijzen, met name in de laatste maand.

Wees voorzichtig bij het vliegen 

Reizen in het midden van de week is goedkoper en je zult kortere rijen bij de beveiliging en incheckbalies hebben. Vlieg ook in de economy; ondanks hoe luxe Business Class lijkt, is er geen noodzaak om te upgraden. Je kunt het geld dat je bespaart door goedkope stoelen te kopen bijvoorbeeld gebruiken om maaltijden of accommodaties te betalen wanneer je daar aankomt.

Gebruik het openbaar vervoer

Bussen en treinen zijn minder duur dan vliegen. Zo simpel is het! Een overnachting met de trein bespaart ook geld door de noodzaak van een extra hotelovernachting te elimineren.

Vermijd geldverspilling 

In plaats van eten in een duur café of restaurant, kun je goedkope lunches kopen bij een supermarkt of misschien op een lokale markt voor verse levensmiddelen. Probeer rond te kijken voordat je een restaurant kiest voor het diner; als je de eerste kiest, weet je niet zeker of je teveel uitgeeft.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *