Nieuwjaarskaarten

Originele ideeën voor kerst- en nieuwjaarskaarten

Een nieuw jaar, een nieuwe kerst- en nieuwjaarskaart! En dus weer een gelegenheid om origineel uit de hoek te komen. Ga jij dit jaar voor een vakantiekiekje, glitter & glamour of hou je het bij een mooie wens?

Familiefoto’s 

Familiefoto’s zijn altijd origineel. Jouw familie is dan ook uniek. Ga indien mogelijk voor winterse taferelen. Mocht het nog eens willen sneeuwen in ons land dan is een tripje naar de Ardennen een prima idee voor een prachtige setting. Zijn jullie op skivakantie geweest? Gebruik dan die foto’s om het geheel wat winters te maken.  Ga voor een lollige, klassieke of hartelijke foto. Probeer de foto’s zo natuurlijk mogelijk te maken en er geen stijve bedoening van te maken, tenzij dat je als familie graag formeel poseert. ‘Echte’ foto’s zijn het meest succesvol en komen het sympathiekste over.  

Landschappen en honden 

Een rustieke kerstkaart zonder veel woorden, het heeft zij charme. Heb je dit jaar een mooie wandeling gemaakt in de natuur en heb je daar mooie landschapsfoto’s aan overgehouden? Misschien kan je deze wel gebruiken als kerstkaart? Gebruik jij liever een foto van je hond met kerstmuts? Waarom niet? Je kan je bij het maken van een kerstkaart of nieuwjaarskaart echt volledig uitleven. 

Wens

Geen kerst- of nieuwjaarskaarten zonder mooie wens. Probeer dit jaar eens na te denken over wat je je geliefden, familie en vrienden echt uit de grond van je hart toewenst (enkel aardige dingen 😉 ). Na een turbulente coronaperiode, zijn we allemaal wel toe aan een boodschap uit het hart. Vind je het wat moeilijk om meteen iets te bedenken, dan kan je altijd online eens spieken of een quote uit je favoriete liedje kiezen. Ga niet de hele boodschap kopiëren, want dan verliest die zijn waarde, maar zie het als een inspiratiebron om je eigen originele wensen neer te pennen. 

Knutselplezier

Eindejaarskaarten maken kan een leuke gezinsactiviteit zijn. Op een donkere zondagmiddag lekker knus binnen met de kinderen de kerstkaarten ontwerpen. Je kan op het internet samen leuke ontwerpen kiezen, of je kan ze ook helemaal zelf maken. Haal wat leuke knutselideeën van het internet of laat je fantasie de vrije loop. Wedden dat oma en opa of tante en meter zich helemaal verheugen op een zelfgemaakte nieuwjaarskaart van jouw kleine kapoen? Gebruik watjes, kleurprenten, glitters  en kerstslingers om er een oogverblindende kaart van te maken en laat ook je kinderen eens nadenken over een wens uit het hart. Het is een mooie oefening in om empathie te tonen en kenbaar te maken. Vraag bijvoorbeeld eens wat ze zelf graag zouden willen en of dat ook op toepassing kan zijn bij oma, opa, meter of peter? Zo wordt kerstkaarten maken en nieuwjaarswensen bedenken een fijne en leerrijke ervaring voor de hele familie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *