Vlaamse Webwinkel

Online shoppen in de tijd van COVID-19

Voor de shopaholics onder ons is deze periode nog eens extra moeilijk. Geen leuke daguitstapjes naar winkelstraten of shopping centers. Toch zijn er online meer dan genoeg mogelijkheden om je centen uit te geven aan je favoriete nieuwe kledingstuk, decoratie of gerecht. Meer nog, om goedkope en kwaliteitsvolle producten te kopen, hoef je zelf de grenzen niet over. Het klinkt misschien onwaarschijnlijk maar in ons Belgenlandje vind je sowieso je nieuwe go-to winkel. Er zijn ook heel wat voordelen aan #lokaalwinkelen, wij sommen even de belangrijkste voor je op. 

Niet noodzakelijk duur 

Als je aan lokaal kopen denkt, denk je waarschijnlijk ook aan hoge prijzen. We kennen allemaal het gevoel wanneer we in een boetiek binnenwandelen en bijna achterover vallen van de prijzen. Toch hoeft dat niet noodzakelijk zo te zijn, denk bijvoorbeeld aan ZEB. Dat is ook een lokale winkel en je hoeft je er je niet blauw te betalen. Nog wat extra inspiratie nodig? Bezoek dan de Vlaamse Webwinkel, daar vind je een hele lijst met puur Belgische ondernemingen. Onder die lijst valt ook Festibax, waar je de leukste festival schouderzakken vindt. Ook al gaan de festivals dit jaar niet door, a girl can always look good!


Het is goed voor het milieu 

Het is 2020, we weten intussen allemaal dat het niet zo goed gaat met onze planeet en we er zelf iets aan kunnen doen. Door lokaal te winkelen zorg je ervoor dat er heel wat minder producten vervoerd worden. Op een jaar bespaar je de Aarde misschien wel van heel wat CO² uitstoot. Bovendien zijn er in België ook organisaties die zich bezighouden met ecologische producten. Zo koop je iets dat positief is voor de wereld en laat je het ook de wereld niet nodeloos rondgaan. Een voorbeeld hiervan is 2 Lagoon. Voor menselijke prijzen kan je prachtige drinkflessen en brooddozen kopen. Dat komt handig uit als je deze zomer een dagje naar het strand gaat. 


Gezonder

Koop je lokaal eten? Besef dan dat dat een heel stuk gezonder is. Als je uit het buitenland eten bestelt wordt dat vaak eerst nog dagenlang vervoerd. Dat wil zeggen dat er heel wat conserveermiddelen in je product zit. Denk maar aan chemische sprays en poeders die sowieso niet goed voor je lichaam kunnen zijn. Producten van Belgische bodem worden vaak de dag zelf nog op de rekken van de winkel gelegd, verser kan niet! 


Eerlijk arbeid

Last but definitely not least! Als je producten van Belgische bodem koopt wilt dat vaak ook zeggen dat ze hier zijn geproduceerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over oudere mensen die een hele dag in een veld staan te plukken of kinderen die giftige stoffen inademen.

We snappen het uiteraard dat het voor een single young girl te duur is om echt alles lokaal te kopen, maar als je één iets koopt help je al een groot stuk mee! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *