Lockdown ontspanning

5 dingen waarmee je je kan bezighouden tijdens lockdown

Ook al is de lockdown stilaan aan het afbouwen, het zal nog even duren voor we weer terug gaan naar ons normale leventje kunnen teruggaan. Nu we deze zomer niet kunnen genieten van exotische reisjes en toffe festivals zullen we creatief moeten omgaan met onze zomervakantie. Gelukkig hebben wij enkele tips verzameld waarmee jij je kan bezighouden tijdens je vrije tijd. 

Kruidentuin aanleggen

In de zomer is er niks heerlijker dan een salde met mozzarella, tomaat en basiclicum. Tijdens regenachtige dagen kan je dan weer genieten van een super lekkere muntthee. Er zijn tal van kruiden die je gerechten en drankjes een stuk smakelijker maken, maar steeds kruiden kopen kost op lange duur wel veel. Daarom is het een goed idee om deze zomer je eigen kruidentuin te beginnen. Zorg voor een plek in de schaduw en begin met de zeven makkelijkste kruiden te planten: basilicum, bieslook, tijm, mint, rozemarijn, peterselie en oregano. Tegen het eind van de zomer kan je sowieso al je eigen thee maken. 

Ruim je kleerkast op

Zoals we soms al eens horen van onze mama of oma: een propere kamer is een proper hoofd. Dat klopt ook, een propere en lege ruimte zorgt voor minder stress en betere concentratie. Je kan alvast beginnen met je kast op te ruimen. Een handige truc? Tel al je kledingstukken en beloof jezelf dat je er een bepaald percentage van weg zal doen. Denk bijvoorbeeld aan 20%, heb je 10 broeken? Dan doe je er 2 weg. Daarna kan je jezelf wel belonen met enkele basiskledingstukken, die gaan namelijk nooit uit mode en zijn handig om outfits mee te maken. Zorg zeker voor een goede jeans, een wit t-shirt en een leuke blazer

Lees een boek

Er is niks meer relaxerend dan jezelf verliezen in een goed boek. Het lijkt misschien gemakkelijker om meteen te grijpen naar een film of serie, maar met een boek train je je brein echt. Naar een serie of film kijken zorgt ervoor dat je brein passief te werk gaat, het absorbeert maar doet niks met de info. Bij een boek gaan je hersenen visualiseren hoe de dingen die je leest eruit zien, hoe de personages bewegen en hoe hun stem klinkt. Daarmee gaan je hersenen actief te werken, waardoor je ze traint. Onderbewust gaat je brein ook complexere zinnen en woorden onthouden. Uit onderzoek blijkt ook dat als je echt dat film-gevoel wilt verkrijgen, je een Engels boek moet lezen. 

Puzzelen

Nee, puzzelen is niet enkel voor kinderen. Je hoeft je bij een puzzel niet meteen een kitsch afbeelding van puppies tussen rozen in te beelden, en ook Disney figuren zijn niet het enige wat je kan vinden in de winkels. Een puzzel maken en inkaderen kan voor een moderne en gezellige sfeer zorgen in je woning. Deze puzzel met lampions geeft je woning bijvoorbeeld een exotisch en warme toets. 

Kleurboek volwassen 

Nog iets dat niet enkel bedoeld is voor kinderen. Kleuren zorgt bij volwassenen voor meer fantasie en je traint er nog eens je concentratievermogen mee ook. Sommige mensen willen leren mediteren, maar het lukt hen niet om stil te zitten op de grond en hun gedachten uit te zetten. Simpele tekeningen inkleuren is volgens verschillende experts ook een vorm van meditatie, het vermindert ook stress en angst. Een kleurenboek is dus de perfecte manier om je bezig te houden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *