Meetic datingsite

5 online dating tips voor beginners

Vandaag de dag is het heel makkelijk om de partner van je dromen te vinden via online dating websites. Denk jij er ook aan om eens je kans te wagen op een online datingsite? Hou dan rekening met deze tips!

Kies een datingsite die bij je past

Er zijn heel wat verschillende datingsites. Zoek er één die past bij wat jij wilt. Ben jij op zoek naar liefde of eerder een avontuurtje? Ontmoet jij liever leeftijdsgenoten of mensen met hetzelfde opleidingsniveau? Voor alle interesses en personen bestaat een datingsite die jou kan matchen met de persoon die jij zoekt. Op welke soort site zou jij je soulmate kunnen vinden? Alleen jij kan die vraag beantwoorden.

Een aanrader is Meetic.be. Zij doen er alles aan om aan de hand van je persoonlijkheid een ​​duidelijk beeld te scheppen van wie jij bent en naar wie jij op zoek bent. De profielen op deze site zijn erg gedetailleerd, je weet dus precies wie je virtueel tegenkomt! De kans dat jij daar jouw match ontmoet is dan ook erg reëel. Duizenden hebben er al de liefde gevonden! 

Wees eerlijk 

Wat je van een ander verwacht, doe je natuurlijk zelf ook. Wees dus eerlijk over alles wat je vertelt en kies recente en duidelijke foto’s. Heel wat daters durven al eens te liegen over hun leeftijd. Dit is nergens voor nodig! Leugens groot en klein worden bij een ontmoeting snel ontdekt. Bovendien wil je een partner vinden die jou leuk vindt om wie je bent, toch? 

Neem de tijd om je profiel aan te maken

Aan de hand van je profiel verkoop je jezelf. Het is dus erg belangrijk om goed te laten zien wie je bent, want de persoon aan de andere kant weet niks van jou. Wees niet verlegen, maar durf te tonen wie je bent. Wat is je kledingstijl, persoonlijkheid, hobby’s, interesses,..? Een goed profiel aanmaken op een datingsite vergt wat denk- en schrijfwerk, bijna alles is zichtbaar, maar het is het waard!

Meestal kan je ook een aantal standaard profielvragen beantwoorden. Sla deze niet over! Voor jou lijken het misschien nietszeggende vragen, maar anderen kunnen hierdoor heel wat over jou te weten komen. Check ook zeker goed je spelling en grammatica. Een taalblunder is voor heel wat mensen een afknapper, dus probeer dit te vermijden. 

Neem initiatief 

Vaak wordt er teveel afgewacht bij online daten en dat is jammer. Niets is zo aantrekkelijk als iemand die het initiatief neemt. Dat betekent niet alleen het contact leggen, door het sturen van een eerste bericht, maar ook eventueel het initiatief nemen om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Hierdoor scoor je zeker puntjes. Het hoeft echt niet zo te gaan dat de man altijd het initiatief neemt. Toon als vrouw dat je dit ook durft, dit vinden sommige mannen zeker een pluspunt. 

Tweede date of afscheid

Ging de date goed? Stuur dan achteraf een sms’je om te zeggen dat je het een fijne date vond. Hierin kan je meteen duidelijk maken wat je conclusie is na de date. Was de date toch geen succes? Laat ook dit eerlijk weten en verdwijn niet zomaar van de radar. Vertel de waarheid en misschien kunnen jullie nog wel vrienden blijven. Laat je zeker niet ontmoedigen als een date niets werd, de ware wacht nog wel op jou! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *