Tips Quarantaine

5 Tips om deze quarantaine gezond door te komen

Wegens de corona-crisis moeten we de volgende weken zo veel mogelijk binnen blijven. Toen we vorige maand nog vroeg moesten opstaan om naar ons werk of school te gaan, leek het wel droom om enkele weken thuis te mogen blijven. Nu blijkt dat echter toch niet zo plezierig te zijn. Na dag 1 hield je het nog goed vol. Na dag 3 had je het gevoel alle films te hebben bekeken op Netflix. Na dag 5 had je een paniekaanval omdat je vergeten was hoe je oma eruit zag. Na dag 9 was je een volle conversatie met je kat aan het houden, en was je oprecht teleurgesteld toen hij niet antwoordde. Geen zorgen, we hebben allemaal het gevoel dat we een beetje crazy aan het worden zijn, dus hebben wij voor jou 5 tips verzameld om deze lockdown gezond en wel door te komen.

Bezig blijven

Het belangrijkste is dat je jezelf afleidt van het feit dat je thuis moet zitten. Hoe vaak denken we niet: als ik wat meer tijd had, had ik mijn kamer opgeruimd. Nu is het moment!  Ruim je kamer op en zet die vol met planten, tussen al dat groen heb je al het gevoel dat je buiten zit. Het is trouwens de perfecte periode om je eigen kruidentuin te beginnen, en dat kan je goedkoop doen bij Bloembollenshop! Of laat die creatieve kant eindelijk los gaan en houd een verf namiddag. Je kan ook je kleerkast legen en nieuwe outfits samenstellen, zo imponeer je iedereen wanneer we eindelijk weer buiten mogen komen. 

Workout

Het is niet enkel belangrijk om mentaal bezig te blijven, je lichaam ziet er ook van af als je je huis niet uitkomt. Je kan bijvoorbeeld gaan lopen of fietsen als het mooi weer is. Heb je daarvoor niet genoeg zelfdiscipline? Spreek dan af met een vriendin op een punt dat even ver gelegen is van jullie woningen. Zo hoef je niet samen te lopen, want dat is gevaarlijk (tenzij je 1,5 meter afstand houdt) maar kan je elkaar toch motiveren! Is het slecht weer? Verdiep je dan in de wereld van home workout video’s. Op Youtube vind je er sowieso honderden. Pas op: als je opeens merkt dat je naar een video aan het kijken bent over het verhaal van Ross en Rachel, dan vrees ik dat je jezelf hebt verloren in the black hole that is Youtube. Ook hier kan je de hulp inschakelen van een vriendin die iets sportiever is, je kan bijvoorbeeld Skypen terwijl jullie dezelfde oefeningen doen. 

Blijf gezond

Het lijkt moeilijk om gezond te blijven tijdens deze quarantaine: winkelen wordt afgeraden en al je favoriete fastfood ketens leveren opeens gratis aan huis. Toch moet je er een prioriteit van maken om gezond te blijven eten. Dat is niet enkel goed voor je lichaam, maar ook voor je hersenen. Mensen voelen zich vaak slecht gezind door het eten van fastfood en dat is wel het laatste wat je nu kan gebruiken: opgesloten zitten met een slecht gezinde versie van jezelf. Gelukkig zijn er organisaties als Mealhero. Zij stellen gerechten samen, die jij kan bestellen. Mealhero stuurt je dan alle nodige ingrediënten op en je bent klaar om een gezonde en lekkere maaltijd in elkaar te steken. Ook op de site van Foodbag moet je zeker eens een kijkje nemen! Makkelijker kan niet! 

Apero-time

Nog een leuk idee is om met je vrienden te Skypen terwijl jullie allemaal aperitieven. Je gaat gewoon om een flesje wijn en wat hapjes en steekt je computer aan. Net zoals in het echte leven, behalve dat je niet door de regen hoeft te fietsen naar je vriendin haar huis, of haar slechte wijn hoeft te drinken en als je stiekem wilt gaan slapen, dan doe je gewoon alsof je internet uitviel. Eigenlijk beter dan het echte leven dus! 

Kom buiten 

Misschien wel het meest belangrijke van al de tips: kom nog buiten! We weten het, de slogan die je overal lijkt te horen is : Blijf in uw kot! (gelieve dit te lezen in de stem van Maggie De Block) Toch moet je wel eens buiten komen. Je kan gaan wandelen, in de tuin werken, foto’s gaan trekken van de lege straten, gaan sporten, etc. Zelfs als het slecht weer is, kan je het gevoel hebben dat je buiten zit. Zet gewoon een comfortabele stoel bij een open raam, neem een goed boek en een tas thee en geniet van het geluid van de regen. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *