Maximaal genieten van jouw tuin deze zomer

Maximaal genieten van jouw tuin deze zomer

Als de zon schijnt, willen we allemaal zo veel mogelijk buiten zijn. Lekker genieten van de zon en natuurlijk van de mooie tuin. Dit is perfecte moment om de tuin weer in te richten voor de zomer. Maar, waar moet je allemaal aan denken? We zetten een aantal tips op een rijtje, zodat jij deze zomer maximaal van jouw tuin kunt gaan genieten.

Elke tuin heeft schaduw nodig

Of je nou de grootst zonaanbidder bent en het liefst elke dag ligt te zonnen maakt niet uit. In iedere tuin moet je schaduw hebben. Misschien niet voor jezelf, maar wellicht wel voor anderen die op bezoek komen of eventuele huisdieren die je hebt. Schaduw is natuurlijk makkelijk te creëren, door een parasol te kopen. Je hebt tegenwoordig veel keus. Je kunt er een kopen die makkelijk te verplaatsen is of eentje die een vaste plek moet hebben. Het ligt natuurlijk geheel aan jou en jouw tuin wat wenselijk is. Naast een parasol kun je ook zonwering kopen. Daardoor creëer je ook meer schaduw in de tuin. Het voordeel van zonwering is dat deze in elektrische varianten beschikbaar is. Zo hoef je zelf weinig werk te verrichten. Voor de plekken waar dan nog wel de zon schijnt kun je altijd nog een parasol plaatsen. 

Een andere manier om een schaduwplek in de tuin te realiseren is door een veranda aan te schaffen. Dit is een zeer duurzame oplossing, omdat deze lang mee gaat. Een veranda geeft ook meteen een luxe uitstraling aan de tuin. Met een veranda kun je elke dag van de tuin genieten en ben je niet gebonden aan de zomer. Het verstandigste is om voor polycarbonaat dakbedekking te kiezen en dan met name de zonwerende variant. Deze zorgt ervoor dat het niet al te warm wordt onder de overkapping en dat je een goede schaduwplek creëert. Als het te warm wordt onder de veranda, kun je altijd nog zonwering kopen. Deze zorgt ervoor dat je in de heetste zomers kunt genieten onder de veranda, zonder helemaal weg te drijven. 

Planten voor de gezelligheid

Natuurlijk ben je er niet met schaduw alleen. Je wil ook een beetje sfeer creëren en dat doe je dan weer gemakkelijk met een paar planten. Dat is de manier om meer kleur in de tuin te verwerken. Je kunt kiezen voor een paar grote planten, maar ook voor een bordes vol kleintjes. Zolang je maar planten uitkiest die in de zomer mooie gekleurde knoppen krijgen. Die kleuren zorgen namelijk ook voor gezelligheid in de tuin. Samen met een veranda veranderd de uitstraling van de tuin meteen. Het zorgt voor gezelligheid en sfeer. Niet alleen door de kleuren van de planten, maar ook door de led-verlichting in de overkapping. De veranda kun je trouwens bij Tuinmaximaal bestellen. Je kunt deze geheel zelf samenstellen. 

Maak het af met verlichting

Led-verlichting in de overkapping is gezellig, maar ook in de rest van de tuin wil je natuurlijk wat licht hebben. Er zijn dan verschillende manieren om meer licht te creëren. Aan de schutting kun je bijvoorbeeld wandverlichting hangen. Ook deze zijn in de led varianten beschikbaar. Wellicht verstandig om te kiezen voor licht met bewegingssensor. Als er iemand langsloopt, gaat de verlichting ook automatisch aan. Dat is een duurzame optie. 

Wellicht dat je in het bordes met planten ook wat meer licht wil aanbrengen. Dan kun je beter kiezen voor lampen die je in de grond kunt steken. Of zet er juist zuilen of kandelaren voor. Zo heb je op een paar plekken in de tuin meer verlichting, waardoor het zorgt voor een leuke sfeer. Zo blijf je in de zomer natuurlijk ook veel langer buiten zitten. Laat de zon maar schijnen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *