tattoo verzorgen

Hoe verzorg je best je nieuwe tattoo?

Heb je net een tattoo laten zetten? Proficiat! Nu is het belangrijk je tattoo goed te verzorgen. Volg onze stapjes en geniet zo van een mooie propere tattoo!

Laat je tattoo niet uitdrogen

Het laatste wat je wil is dat je tattoo uitdroogt. Dan geneest de tattoo minder snel en heb je meer kans op korstvorming. Korstjes kunnen scheuren en je tattoo daardoor beschadigen.

Het is dus heel belangrijk de tattoo goed in te smeren met een crème of zalf die hiervoor gemaakt is. Let op dat je niet te dik smeert, zo krijgt de tattoo geen adem en verhoogt het infectiegevaar.

Maak je tattoo regelmatig proper

tattooHet is naast het insmeren ook belangrijk dat je je tattoo regelmatig schoonmaakt. Zo vermijd je dat er schadelijke bacteriën in komen.

Een ander voordeel is dat je de overtollige inkt, bloed en wondvocht eraf wast. Je kan je tattoo niet schoonmaken met je gewone douchegel. Schaf een zeepvrije zeep of wasgel met een huidvriendelijke pH-waarde aan.

Niet zwemmen of baden, voorzichtig met douchen

Zwemmen en baden laat je in de periode dat je tattoo geneest best links liggen. Douchen kan je niet vermijden maar wees voorzichtig.

Ga voor lauwwarm water en zorg ervoor dat de waterstraal niet rechtstreeks op de tattoo komt. De inkt kan zo namelijk uit je huid trekken waardoor de tattoo minder mooi wordt. Ook kunnen de bacteriën die in het water zitten je tattoo aantasten.

Ga niet in de zon zittentattoo

Blijf zolang je tattoo aan het genezen is, uit de zon. De stralen kunnen ervoor zorgen dat je blaren krijgt en dat de kleuren van je tattoo vervagen.

Niet krabben

Het is normaal dat je tijdens het helen soms last zal hebben van jeuk. Krab dan vooral niet! Zo vergroot je de kans dat je tattoo zal ontsteken

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *