reizen

5 reizen die je voor je dertigste moet maken

Voor veel mensen is het getal 30 zeer angstaanjagend, en dan hebben we het vooral over vrouwen. Want hoewel mannen vaker niet stilstaan bij het verlaten van tram 2, begint bij veel vrouwen de biologische klok te tikken. En dat betekent dat de laatste jaren als vrije vogel er vaak zitten aan te komen: zonder kinderen, verplichtingen in een huwelijk of een serieuze carrière. Een bucketlist met gekke en avontuurlijke tripjes en belevenissen is dan exact wat je nodig hebt! Waar moet jij absoluut nog op reis gaan voor je dat onheilspellende getal 30 op je verjaardagstaart ziet verschijnen?

Een rondreis door Jordanië

jordanie

Rondtrekken in Jordanië is een absolute must voor iedereen die houdt van archeologie, cultuur en immense natuurlandschappen. De ideale manier om dit land te bezoeken is door een auto te huren en er een roadtrip van te maken. Deze route raden we aan: Amman, met de tempel van Hercules, dan Wadi Rumn, de grootste vallei van het land, om vervolgens door te trekken naar de archeologische site en het wereldwonder Petra, en af te sluiten met de Wai Muijibvallei en een duik in de Dode Zee.

Het bruisende Rio De Janeiro

rio de janeiro

De sfeer van het bruisende Rio vind je nergens anders: de muziek, de mensen die overal dansen en de feestjes. Vooral tijdens het kleurrijke carnavalsseizoen is Rio De Janeiro een enorm indrukwekkende plek om te bezoeken. Verder zijn er ook een aantal leuke stranden waarvan Copacabana en Ipanema de bekendste voorbeelden zijn. Hier moet je vooral heen om de feestsfeer op te snuiven in de talloze bars en restaurants én de voetballers te bewonderen. Naast de bruisende wijken, tuinen en bars moet je voor een prachtig zicht over de stad zeker de Pao de Acucar-berg beklimmen. En uiteraard moet je het wereldberoemde standbeeld van Jezus Christus van dichtbij bewonderen, dat één van de zeven wereldwonderen is sinds 2007.

Het veelzijdige Ibiza

Je mag absoluut geen 30 worden voor je naar het feesteiland Ibiza geweest bent. Heerlijke cocktails, lekker eten, geweldige parties en prachtige stranden, wat wil je nog meer? Avontuur? Dat vind je op dit Spaanse eiland ook! Je kan er bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken in de natuur, zoals op het kleine eilandje Es Vedra ten zuidwesten van Ibiza. Avonturier, feester of strandganger, je vervelen op Ibiza is onmogelijk!

Het indrukwekkende Tokio

tokio

De hoofdstad van Japan is zonder twijfel één van de gekste steden ter wereld. Daarom moet Tokio zeker op je lijst van te bezoeken steden komen, voor je te oud wordt om te kunnen opgaan in de gekte. In de lente kan je er de befaamde Japanse kersenbloesems bewonderen in de talloze groene parken, naar de befaamde Robot Show in het Robot Restaurant gaan, Mount Fuji beklimmen en genieten van een adembenemend zicht over de stad op de Tokyo SkyTree.

Machu Picchu

machu picchu

De bekendste bezienswaardigheid in Peru is de Machu Picchu. Duizenden toeristen trekken er jaarlijks naartoe om deze monumentale site van de oude Inca’s te bewonderen en de archeologische vondsten met eigen ogen te kunnen zien. Deze site is één van de 7 wereldwonderen. Dat is niet alleen omwille van de schat aan archeologisch materiaal maar ook door de spectaculaire ligging. De beste manier om de Machu Picchu te bezoeken is de 45 km-lange Incatrail te volgen. Daarbij wandel je naar de bergtop en slaap je 3 tot 5 dagen in een tentje. Enkel om te doen als je nog de energie van een twintiger hebt, zouden we durven zeggen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *