Najaarshuwelijk in de Sneeuw

Een najaarshuwelijk? Vink deze to do’s nog snel af!

Terwijl de lente en zomer vol gepland staan met communies, lentefeesten en huwelijken, heb jij het misschien slimmer aangepakt: een najaarshuwelijk! Eigenlijk heeft het niets dan voordelen: de temperaturen zijn nog zacht, maar een hittegolf – en dus zweet in je mooiste kledij – zit er niet in, je familie en vrienden zijn waarschijnlijk niet net op vakantie en de locaties en cateraars zijn niet volgeboekt, wat je een pak meer keuze geeft. Ben jij zo’n slimmerd die dit najaar trouwt? Dan hebben wij drie last-minute to do’s die je snel kan afvinken.

Stuur NU die uitnodigingen

Ongeveer twee maanden voor het huwelijk stuur je normaal gezien een uitnodiging, of op z’n minst een save the date. Deed je dat nog niet? Dan is het nu hoog tijd. Gelukkig hoef je daar tegenwoordig helemaal niet zoveel tijd meer in te steken, terwijl het resultaat toch prachtig wordt. Laat je creativiteit de vrije loop en zoek een online drukkerij die je drukwerk in een sneltempo kan afwerken. Zo kan jij je uitnodigingen gewoon van thuis uit afhandelen.  

Vergeet de bedankjes niet

Het is geen must, maar wel heel fijn: een bedanking voor de aanwezigen. Uiteindelijk krijg je hun aanwezigheid én (hopelijk) een geschenk cadeau. Als bedanking heb je dan twee opties. Je kan op de avond zelf een kleine attentie uitdelen (vaak wordt die op de plaats aan tafel gezet): een kaarsje, zeepje, plantje, een pak koekjes, snoep… Probeer iets te geven dat je gasten kunnen gebruiken én dat bij jullie past. 

De tweede optie is een aantal weken na je huwelijksfeest een bedankingskaartje sturen. Vaak is dat met een foto van op het feest zelf. Je kan er zelfs voor kiezen om je gasten net een foto te sturen waar zij mooi op staan. Ook dit hoeft niet zoveel werk te zijn. Sites zoals printdeal.be printen je foto’s in kaartformaat af en jij bedenkt er een mooie bedankingsboodschap bij. 

Wie zit waar?

Iets waar veel koppels echt maar op het allerlaatste moment aan denken: de plaatsen. Goed, tegenwoordig is het zeker niet meer op elk trouwfeest zo dat iedereen een vaste plaats heeft. Walking dinners en lange vriendentafels zonder vaste plaatsen zijn helemaal in. Maar – zeker als je een groot feest geeft – het kan handig zijn op voorhand de plaatsen toe te wijzen. Zo komt je beste vriendin niet naast nonkel Danny te zitten. Denk nu al na over die plaatsen, zodat je niet op het laatste moment nog knopen moet doorhakken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *