Relaties

Een lange afstandsrelatie overleven tijdens corona

Door de huidige corona situatie is het al een tijdje niet altijd even makkelijk om je partner te zien. Je moet een grens over, je komt regelmatig in contact met een risicopersoon en nog zoveel andere redenen waarom je elkaar niet kan zien. Dit kan voor extra spanningen zorgen in een relatie, wij geven je tips om mentaal toch iets dichter bij elkaar te zijn.

Netflix & chill 

Ontmoet de coronaproof versie van Netflix & chill: Téléparty. Deze tool kan je veilig via Google Chrome downloaden en synchroniseert een film of serie naar keuze op jullie pc’s. Er verschijnt een chatbox zodat jullie alle details kunnen bespreken en je kan aanduiden wie de film kan pauzeren, geen last van stiekem verder kijken dus. Mis je je schoonfamilie ook al? Je kan tot 50 personen deze tool gebruiken, fun verzekerd!

Skypero

Skypéro is dé coronatrend en daar is een reden voor. Deze trend houdt in dat je met elkaar videochat met iets lekkers om te eten of drinken. Spreek af dat je om de zoveel tijd een videogesprek hebt via Skype en neem er een glaasje wijn en lekkere snacks bij. Bespreek je dag of maak net een regel dat je niet over werk mag praten. Je kan ook samen cocktails maken, het lekkerste recept wint!

Laat bloemen leveren

Heeft je partner een slechte dag gehad? Of wil je simpelweg een kleine geste doen? Laat bloemen leveren of bestel iets van zijn/haar lievelingsrestaurant. Zo heb je ook meteen een excuus om het restaurant in de toekomst zelf eens te bezoeken.

Speel waarheid, durven of doen 

Doet dit spel je ook meteen terugdenken aan je jeugd? No worries, dit is de adult-versie. Je kan dit spelen om elkaar nog beter te leren kennen of om eens goed te lachen. Ben je niet goed in vragen verzinnen? Je kan op Pinterest zoeken naar vragen voor koppels, daar vind je meer dan genoeg inspiratie.

Maak gebruik van de tools die je hebt 

Gebruik de technologie rondom je. Door sociale media is het makkelijk om contact met elkaar te houden en te weten wat er exact in elkaars leven omgaat. Lang leven Whatsapp en Instagram.

Stuur liefdesbrieven

Vind je de druk te hoog om elke dag te sms’en of weet je niet wat te zeggen als puntje bij paaltje komt? Probeer eens een (liefdes)brief te schrijven. Dit heeft veel voordelen voor je relatie en voor jezelf. Je komt je eigen gedachten onder ogen en reflecteert hierover (het is een vorm van journaling), je smijt niet zomaar dingen op tafel, maar je denkt specifiek na over wat je je partner wel of net niet wilt zeggen. Het is ook leuk als je deze bijhoudt en over 10 jaar nog eens kan lezen.

Natuurlijk kan geen van deze tips de fysieke affectie van een persoon vervangen, maar het belangrijkste is dat je in jezelf, in jullie gelooft. Als jullie meant to be zijn, kunnen jullie ook dit obstakel overwinnen en komen jullie er sterker uit dan ooit tevoren. Succes!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *