Mals Vlees

De beste tips voor smeuïg en zacht vlees

Niets zo teleurstellend als een goed stuk vlees dat verkeerd gebakken is en zo taai als een schoenzool smaakt. Een echte vleesliefhebber vindt het om te huilen. Zonde van het lekkere vlees, zonde van je energie en zonde van je honger. Hoe doe je het wél goed? Wij geven je 5 tips voor vlees zo lekker dat je er maar niet genoeg van kan krijgen. Nog een portie, iemand? 

Sla je vlees mals

Vlees dat uren heeft gegaard en dat smelt op je tong – mals en smaakvol. Kortom, vlees bereid zoals het bedoeld is om te eten. Wij zijn er dol op: slow cooked in de oven of traag gegrild op de BBQ. Door je lekkere biefstuk of onglet goed wat klappen te verkopen met de vleeshamer zorg je voor zachter vlees. Het is best een leuk ritueel, denk aan je boze schoonmoeder, je lastige baas of die snauwerige receptionist van vanochtend en laat zien wat je in huis hebt. Resultaat? De spiervezels scheuren en je vlees wordt malser dan mals en jij bent je frustraties kwijt. 

Stoven in wijn 

Ben je van plan een stoverij ineen te boksen? Zo eentje die uren staat te pruttelen op het vuur en je de hele dag naar uitkijkt? Waarvan het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt van smeuïgheid? Geef ‘m dan een serieuze slok rode wijn: de tannines in de wijn maken het vlees extra mals doordat ze binden met de eiwitten in het vlees. Succes verzekerd! 

Braden in de oven 

Toegegeven, je hebt er wat geduld voor nodig, maar good things take time, zo ook dus een lekker sappige lamsbout die je traag braadt in de oven. Afhankelijk van de grootte van de bout stel je de oven in. Let op dat je de temperatuur niet te hoog zet, want daar gaat de boel dus van uitdrogen, zonde. De lamsbout kan prima nog een beetje rosé, is dat niet je smaak? Dan kan je je oven iets hoger zetten dan aangegeven. Hoe dan ook: langzaam garen is de sleutel tot succes. Een smakelijke marinade maakt het geheel helemaal af. Ga voor een mix van rozemarijn, olijfolie, look, peper en zout  en laat een nachtje in de ijskast trekken voor een onweerstaanbare bout waar je menig liefhebber mee pleziert. Daarna kan hij de oven in.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *