eco-vriendelijke beautytips

5 eco-vriendelijke beautytips

Zoals we allemaal weten wordt er veel te veel plastic gebruikt en verbruikt. Er worden dan ook veel tips gegeven om je plastic-verbruik te minderen zoals het meenemen van je eigen winkeltas en je afval goed recycleren. Het doel van dit alles is om je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Maar het viel ons op dat er heel weinig tips zijn om op vlak van beauty ecologischer te werk te gaan. Daarom zetten wij voor jullie 5 tips op een rijtje om jullie beauty routine toch iets beter voor de planeet te maken!

Zero waste shampoo

Ruil je shampoo-, conditioner-, en douchegel flessen in voor handige bars. Dit zijn producten die geen verpakking nodig hebben aangezien ze niet vloeibaar zijn. We horen het je al denken: “hoe gebruik ik zo’n shampoo bar?”. Wel, het is enorm simpel.

Maak eerst je haar nat zoals je altijd doet. Daarna ga je met je shampoo bar over je haar zodat je schuim creëert. Als je vindt dat je genoeg schuim hebt, masseer dan het product goed in en spoel daarna uit. Natuurlijke shampoo bars zorgen voor een extra glanzend effect, breng dus snel een bezoekje aan Lush bijvoorbeeld.

shampoo bar

Weg met wegwerp watjes en oorstokjes

Gebruik jij elke dag make up? Dan kan het goed zijn dat je dagelijks enkele wattenschijfjes gebruikt om het er weer af te krijgen. Als je dan uitrekent hoeveel je er per jaar verbruikt dan kom je aan een enorm hoog getal uit.

Gelukkig bestaat er een duurzame oplossing voor: Wasbare wattenschijfjes! Vergelijk het met een washandje, dat wordt toch ook hergebruikt? Wasbare wattenschijfjes gooi je na gebruik niet weg maar gooi je in de was! Tip: was je watjes allemaal samen in een waszakje zodat je ze niet kwijtraakt.

Koop vanaf nu ook oorstokjes die van hout of bamboe in plaats van plastic gemaakt zijn. Of koop er gewoon geen, aangezien het bewezen is dat dit niet goed is voor je oren.

Geef je producten een tweede leven

Iedereen maakte het ooit wel eens mee. Je koopt een beauty product maar thuis merk je dat het de foute kleur heeft, niet lekker ruikt, of gewoon zijn werk niet doet. Gooi het product dan nog niet weg maar geef het aan iemand uit je familie of vriendenkring.

Zo maak je er misschien iemand blij mee en moet die persoon zelf geen product kopen. Wat dus betekent dat er minder afval gecreëerd wordt.

make up delen

Heb je het wel echt nodig?

Als we de perfecte rode lippenstift ontdekken, kopen we het vaker dubbel of meteen opnieuw als het op is (of zelfs voordat het op is, kwestie van reserves). Denk de volgende keer eens na of je het echt wel nodig hebt. Merk je zo’n verschil als je die lippenstift niet gebruikt? Bijkomend voordeel is dat je hiermee dan centjes uitspaart! 

Koop je producten in de winkel

Hoe leuk het ook is om producten online te bestellen om dan te wachten op het pakketje, het brengt erg veel verpakkingen met zich mee, aangezien elk pakje apart verpakt wordt. Beeld je in dat 100 mensen dezelfde gezichtsscrub bestellen. Dan wordt elke scrub nog eens apart verpakt en opgestuurd. Terwijl dat niet het geval is als je je product in de winkel koopt.

En geef toe, het is toch nog iets leuker om je product direct te kunnen gebruiken als je het koopt in plaats van nog dagen te moeten wachten op een pakketje!

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *