Natuur in Costa Rica

4 hoogtepunten om te bezoeken in Costa Rica

Ga of wil je binnenkort op reis naar Costa Rica? Dat is zeker een goede keuze. Costa Rica is een goede keuze als je op avontuur wilt. Deze bestemming is erg divers door onder meer de wilde dieren, ruige stranden en groene jungle. Er zijn een aantal hotspots die je niet moet overslaan tijdens een rondreis in Costa Rica.

1. La Fortuna waterval

Om deze waterval te bezoeken moet je wel in fysieke gezondheid zijn. De trappen die je naar de waterval moet lopen zijn namelijk behoorlijk pittig. Je doet over het traplopen ongeveer 20 minuten. De waterval bevindt zich zo’n 6 km van het dorpje La Fortuna. De waterval is bijna 75 meter hoog. Je mag in het helderblauwe water zwemmen. Let op: het is erg koud water. Rondom de waterval leven diverse tropische vogels.

2. Manuel Antonia National Park

Ben je gek op dieren? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan dit park. Het park bevindt zich aan de pacifische kust, in het westen van Costa Rica. Het is één van de populairste nationale parken van Costa Rica. Je kunt diverse wilde dieren zien, zoals apen en luiaards. In totaal leven er ongeveer 109 verschillende zoogdiersoorten in dit park. Je kunt hier ook de vier aapsoorten zien, die in Costa Rica leven. Dit zijn de slinger-, brul-, kapucijn- en doodshoofdaap. Naast zoogdieren kan je hier ook reptielen, vogels en amfibieën bewonderen.

3. Corcovado National Park

Net als in het Manuel Antonia National Park kan je in dit nationale park je ogen uitkijken wat betreft diverse wilde dieren. Je spot hier onder andere miereneters, groene schildpadden, verschillende apen en poema’s.

4. Tabacon Hot Springs

Als je toe bent aan ontspanning is dit de plek waar je moet zijn. Tabacon Hot springs bevindt zich rondom de Arenal vulkaan. Hier zijn diverse warmwaterbronnen, die als gevolg van vulkanische activiteit zijn ontstaan. Hierdoor zijn er diverse plekken waar je kunt genieten van een warm bad. Een goede aanrader is de warmwaterbron bij het Tabacon Hot Springs Resort. Door dit resort stroomt ook een mooie rivier.

Heb je nog geen reis geboekt? Dan is een rondreis Costa Rica met Sawadee echt een aanrader. Hier vind je zeven verschillende rondreizen die je kunt boeken. De ene reis is meer gericht op jongeren en de andere reis is meer gericht op familie. Zo zit er altijd een rondreis bij die past bij jou!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *