Tuinieren

Zo integreer je meer groen in je interieur

Hoe klein of groot een ruimte ook is, wat extra groen in huis voegt altijd een leuke touch toe aan het interieur. Het maakt de ruimte levendiger, terwijl de gezelligheidsfactor ervan meteen een heel stuk omhoog gaat. Met andere woorden, je kan dus nooit genoeg planten in huis hebben, maar je moet wel weten hoe je ze op een juiste manier implementeert in een bepaalde omgeving. Kan je hierbij best wel wat hulp gebruiken? Volgende tips geven je alvast inspiratie. 

1. Tafeldecoratie 

Ten eerste hoeven planten niet per se een aanvulling te zijn op het interieur, ze mogen ook gerust in de spotlights staan. Zet bijvoorbeeld je meest favoriete groene vriend op de eettafel of salontafel. Een andere optie is dat je ze plaatst op de keukentafel of eerder centraal in een ruimte in plaats van subtiel tegen de muur of in de hoek. Doe je het op deze manier, let er dan wel op dat je niet overdrijft. In dat geval zal het anders wel net té zijn. 

2. Verticale tuinen 

Heb je je een beetje laten gaan in de plantenwinkel zonder na te denken over het feit of al je nieuwe aanwinsten wel een eigen plekje kunnen hebben? Ga dan eventueel voor een verticale tuin. Op deze manier bespaar je ruimte, en slaag je er toch in om wat extra levendigheid in huis te brengen. Het tuintje kan bijvoorbeeld staan tegen een lege muur of tegen een vast paneel van staal, dat anders toch maar kaal is. 

3. Plantaardige scheidingswanden 

Verwerk een groen accent in je scheidingswanden zoals in scheidingsmuren of deuren. Zo zullen ze nooit een te overweldigend element vormen in je interieur, terwijl het een eenvoudige mogelijkheid is voor het creëren van meer gezelligheid. Bovendien kan dit op vele verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een scheidingswand die volledig bestaat uit plantaardige materialen. Vind je dit teveel van het goede? Kies dan bijvoorbeeld voor een stalen schuifdeur met vast paneel in een groene tint. 

4. Plantenkunst 

Heb je al heel wat groene vrienden in huis, en is er niet echt ruimte voor meerdere? Dan kan je ook kiezen voor kunst met natuurlijke elementen. Zo combineer je levendigheid samen met een artistieke tint, wat een leuk effect kan geven. Ga eventueel voor kunst in een interessante vorm zoals die van een blad of bloem.  

5. Botanische prints 

Tot slot zijn botanische prints een interessante optie om meer groen te integreren in huis. Opnieuw een manier die geen extra ruimte inneemt, maar dus wel bijdraagt aan een gezellige sfeer. Kies een leuk behangpapier, of ga voor kussens met een plantenprint. Er zijn vast wel nog andere decoratieve elementen waar je subtiel wat groen in kan verwerken zoals lijsten en kaarsenhouders. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *