Man zit in een Winterdip

Winterdip voorkomen? Met deze tips ga je vrolijk de winter de door

Hoewel sommigen bij de winter denken aan gezelligheid, knusse dekens, en warme chocolademelk, zijn anderen alweer lang aan het aftellen tot het lente wordt. Want, laten we eerlijk zijn, de winter kan ook een periode zijn waarin we ons wat minder energiek en opgewekt voelen. Een winterdipje kan altijd toeslaan, maar geen zorgen – dankzij deze vijf tips maakt die winterblues dit jaar geen kans!

Zorg voor voldoende daglicht

In de winter hebben we vaak minder daglicht, en dat kan invloed hebben op ons humeur. Probeer dus zoveel mogelijk natuurlijk licht op te vangen. Maak eens een wandeling buiten tijdens de lunchpauze, open je gordijnen in de ochtend,… Als je voelt dat je last hebt van een winterdip kun je zelfs overwegen om een lichttherapielamp te gebruiken. Licht speelt namelijk een cruciale rol bij het reguleren van ons slaap-waakritme en het stimuleren van de aanmaak van het gelukshormoon serotonine.

Blijf actief, binnen of buiten

Het kan verleidelijk zijn om op de zetel te blijven liggen onder een dekentje, maar beweging is een krachtige stemming-booster. Of je nu kiest voor een winterwandeling, een yogasessie thuis, of zelfs een dansfeestje in je woonkamer, beweging zorgt ervoor dat je lichaam endorfines afgeeft, die bekend staan als de ‘gelukshormonen’. Kies vooral een activiteit die je leuk vindt en maak er een gewoonte van. Voel je je niet vitaal genoeg om te sporten tijdens de winter? Dan kunnen de juiste supplementen je misschien wel helpen. Vitamine D, vitamine C of foliumzuur bestellen kan gemakkelijk online. 

Kies de juiste voeding en supplementen

Ook wat je eet, kan een aanzienlijke invloed hebben op je stemming. Kies daarom voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen. Vooral degene die vitamine D, omega-3-vetzuren en magnesium bevatten zijn een prima keuze tijdens de wintermaanden. Denk maar aan vette vis, noten, zaden, volle granen en veel kleurrijke groenten en fruit. En vergeet ook niet voldoende water te drinken, wat hydratatie is ook van invloed op je energieniveau en concentratie. Tot slot kan je ook supplementen slikken die helpen om je immuunsysteem een boost te geven, zoals degene van Mannavital

Plan leuke activiteiten

Zorg dat je ook in de winter steeds iets hebt om naar uit te kijken! Maak bijvoorbeeld een lijstje van activiteiten die je blij maken en plan ze in je agenda. Het kan zo simpel zijn als een filmavond met vrienden, een knutselmiddag, of een weekendje weg. Door vooruit te kijken naar leuke momenten, heb je steeds iets om enthousiast over te zijn, zelfs op de donkerste winterdagen.

Omarm de gezelligheid maar blijf ook buiten komen

De winter nodigt vaak uit tot knusse avonden bij de open haard en filmavondjes onder een deken, maar af en toe kan verandering van omgeving echt wonderen doen. Blijf dus vooral buiten komen, ook al is het koud en grijs. Bezoek een museum, ga uit eten met vrienden, boek een dagje bij de spa,… Samenkomen met vrienden en leuke activiteiten kunnen een frisse wind door je winterse dagen laten waaien.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *