huidtype

Welk huidtype heb jij?

Om je gezicht een optimale verzorging te geven, is het belangrijk dat je weet welk huidtype je hebt. De meeste verzorgingsproducten zoals dagcrèmes of reinigingsgels zijn namelijk gemaakt voor een bepaald huidtype. Een product voor een vette huid gebruik je dus best niet op een droge huid, want hierdoor riskeer je dat de huid nog droger gaat worden. Als jij geen idee hebt welk huidtype je hebt, neem dan zeker eens volgend lijstje door.

Normale huid

Als je een normale huid hebt, is je vocht- en vetbalans optimaal. Je hebt kleine poriën en een egale teint. Je hebt geen last van een glimmende neus en kin of schrale wangen.

Vette huid

Als je een vette huid hebt, zal je vaak last hebben van puistjes en mee-eters. Je poriën zijn eerder grof en je huid heeft een vettige glans doordat er veel talg wordt geproduceerd. Je zou dit misschien niet denken, maar dit huidtype kan ook vochtarm zijn.

Droge huid

Een droge huid voelt na het wassen vaak snel trekkerig aan. Het ziet er ook eerder ‘oud’ uit dan een vette huid en bij extreme droogte kan de huid schilferen. Oorzaken van een droge huid zijn de verwarming en airconditioning die veel vocht onttrekken. Ook de zon zorgt ervoor dat de huid uitdroogt.

Gecombineerde of gemengde huid

Als je een gecombineerde huid hebt, bestaat je huid eigenlijk uit twee huidtypen. De wangen zijn droog terwijl de T-zone (neus, kin en voorhoofd) vet is. Doordat je huid in die zone meer talg produceert, ziet het er glimmend uit.

Gevoelige huid

Iemand met een gevoelige huid reageert heviger op irriterende invloeden (felle zon, koude, stress, bepaalde schoonmaakmiddelen en lucht ontreiniging) dan normaal. Je kan dan last hebben van kleine rode vlekjes, een branderig gevoel, jeuk of schilfers. Vaak is de gevoelige huid droog, maar ook andere huidtypen kunnen gevoelig zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *