gezichtsmasker

Maak je eigen gezichtsmasker met deze 5 recepten

Jezelf in de watten leggen hoeft niet altijd duur te zijn. In plaats van je gezicht te laten verzorgen door een schoonheidsspecialist of aan de hand speciale crèmes, kan je ook eens een gezichtsmasker maken met ingrediënten die in bijna iedere keuken liggen! Wij zochten speciaal verschillende natuurlijke gezichtsmaskers die geschikt zijn voor jouw huidtype.

Welk huidtype heb jij?

Voordat je aan de slag gaat met het maken van een gezichtsmasker, is het natuurlijk belangrijk dat je weet welk soort huidtype je hebt. Zo voorkom je dat je een droge huid behandelt met masker die je huid nog droger maakt.

Gezichtsmasker op basis van je huidtype

Nu je weet welk huidtype jij hebt, kan je beginnen met het maken van een gezichtsmasker. Zoals eerder gezegd hoef je niet ver te gaan, bijna alle ingrediënten zal je in de keuken terugvinden.

gezichtsmasker avocado

Voor een droge huid: avocado masker

Avocado’s zijn niet enkel super gezond en lekker, ze zijn ook nog eens geweldig goed voor je huid. Ze zitten vol met natuurlijke oliën, vitamines en mineralen die je huid tot diep in je poriën kunnen verzorgen. Combineer dit gezichtsmasker met honing want dat zorgt dan weer voor een schonende en helende werking. Dit recept zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt, ideaal voor een droge huid dus.

Wat heb je nodig?

 • Een halve avocado
 • Een eetlepel honing

Het masker maken en aanbrengen

Prak de avocado en meng er de honing door. Meng dit mengsel goed door elkaar zodat het een gladde substantie wordt. Breng het masker aan op je gezicht en laat ongeveer 15 minuten intrekken. Spoel je gezicht af met koel of lauw water.

gezichtsmasker banaan

Voor een vette huid: banaan masker

Terwijl je dit masker maakt, kan je ondertussen ook ontbijten. Het recept bestaat uit banaan, yoghurt en honing. Bananen zorgen voor vele voordelen: ze voorzien de huid van verschillende voedingsstoffen, hydrateren, helpen de elasticiteit vergroten waardoor rimpels verminderen en kunnen ervoor zorgen dat de talgproductie van de huid stabiliseert. Yoghurt helpt dan weer bij het aanmaken van collageen en honing verwijdert de bacteriën.

Wat heb je nodig?

 • Een rijpe banaan
 • 2 eetlepels honing
 • 2 volle eetlepels yoghurt

Het masker maken en aanbrengen

Prak de rijpe banaan en voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe. Maak er een glad mengsel van. Gebruik je vingertoppen om het masker met zachte ronde bewegingen aan te brengen op je gezicht. Laat het ongeveer 20 minuten intrekken en spoel het af met lauwwarm water.

gezichtsmasker chocolade

Voor een normale huid: chocolade masker

Mensen met een normale huid hoeven met niet veel factoren rekening te houden. Doe dus eens gek en ga voor een chocolade masker. Wij staan wel niet in voor de zoete gevolgen als je het lekker vindt en er te veel van gaat proeven. Cacao wordt gebruikt om de huid te verzachten en de poriën kleiner te maken, hierdoor heb je dus minder kans op een vette huid. Door havermout toe te voegen, krijg je een soort van scrub dat ook nog eens hydraterend werkt.

Wat heb je nodig?

 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 2 eetlepels havermout
 • Een eetlepel yoghurt
 • Een theelepel honing

Het masker maken en aanbrengen

Meng alle ingrediënten bij elkaar zodat het een lekker chocolade mengsel wordt. Breng het masker masserend aan op de huid zodat het goed kan intrekken. Laat het masker ongeveer 20 minuten intrekken en spoel af met lauwwarm water.

gezichtsmasker rozen

Voor een gecombineerde huid: rozen masker

Tegenwoordig wordt er wel eens geëxperimenteerd met rozenwater in bepaalde recepten. Dit ingrediënt is ook ideaal voor een gecombineerde huid. Het verzorgt zowel de droge als de vette plekken en houdt de huid helemaal in balans.

Wat heb je nodig?

 • 2 eetlepels rozenwater
 • 1 eetlepel yogurt op kamertemperatuur
 • 1 eetlepel honing

Masker maken en aanbrengen

Roer alle ingrediënten goed bij elkaar tot je een glad mengsel krijgt. Smeer het zacht op je gezicht en laat ongeveer 10 minuten intrekken. Spoel af met lauwwarm of koud water.

gezichtsmasker komkommer

Voor een gevoelige huid: komkommer masker

Heb jij het gevoel dat je huid tegen niet veel kan? Dan zal dit komkommer masker ideaal zijn. Komkommer in combinatie met eiwit zal ervoor zorgen dat beschadigd weefsel zich herstelt. Eiwit werkt trouwens ook heel hydraterend en zou het verouderingsproces wat tegengaan. Dus zeker het proberen waard!

Wat heb je nodig?

 • 1 komkommer
 • 1 eiwit

Masker maken en aanbrengen

Rasp de komkommer fijn en knijp de substantie zodat er niet te veel vocht meer in zit. Mix het eiwit tot schuim en meng het met de komkommer. Breng dit mengsel voorzichtig aan op het gezicht. Laat dit masker ongeveer 15 minuten intrekken en verwijder het met een lauwwarme natte doek.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *