Pazzox Hand Creme

Waarom het belangrijk is om jouw handen en voeten regelmatig te hydrateren

Niks is zo verschrikkelijk als een droge huid. Je kent het wel, het gevoel dat je huid tegen trekt na een douche of na het zwemmen op een mooie zomerdag. Ook in de winter ben je er extra gevoelig aan, hierdoor zijn je handen helemaal uitgedroogd. Gelukkig is dat met een simpele hydraterende crème opgelost! Bij Pazzox heb je een ruim assortiment aan hydraterende crèmes, er staat er vast eentje tussen voor jou. Hier geven we je nog oorzaken van droge handen en voeten met extra tips!

Wat zijn de oorzaken van een droge huid?

Het is belangrijk om een droge huid te behandelen, omdat dit kan leiden tot jeuk, irritatie, roodheid en ontsteking. Door de huid te behandelen met een lotion of crème voorkom je het. Ook door agressieve zeep of kuisproducten te vermijden, vermijd je een droge huid.

3 redenen waarom jouw huid droog is

Één van de redenen is gebrek aan vocht. Dit komt doordat de huid niet genoeg vocht binnen krijgt of kan vasthouden waardoor die uitdroogt. Ook een koude en droge lucht heeft een grote invloed, vandaar dat je in de winter sneller last hebt van droge en ruwe handen.

Soms heeft het ook te maken met ouderdom of een medische aandoening. Bepaalde medicijnen zoals diuretica en geneesmiddelen voor acne kunnen voor uitdroging zorgen. Ook huidaandoeningen zorgen voor een droge huid. Denk maar aan eczeem, psoriasis en hypothyreoïdie. 

Waarom is het belangrijk om je huid regelmatig te hydrateren?

Over het algemeen is het belangrijk om de huid regelmatig te hydrateren, vooral op plaatsen waar de huid van nature droger is, zoals de handen en voeten. Door dit regelmatig te doen, kun je droogheid, scheuren en barsten voorkomen, de huid beschermen tegen weersinvloeden en de algehele gezondheid van de huid verbeteren.

Zo voorkom je uitgedroogde handen en voeten

Door regelmatig jouw huid te hydrateren voorkom je een droge huid. Droogheid is een veelvoorkomend probleem bij handen en voeten. Door deze gebieden regelmatig te hydrateren met een lotion of crème, kan droogheid worden verminderd en de huid zacht en soepel worden gehouden.

Hoe voorkom je barsten bij droge handen?

Ook zorgt het hydrateren van je huid ervoor dat je minder snel scheuren en barsten krijgt. Droge handen en voeten kunnen gevoelig zijn voor scheuren en barsten, wat niet alleen pijnlijk kan zijn, maar ook de huid kan beschadigen en vatbaarder kan maken voor infecties. Door regelmatig te hydrateren, kan de huid gehydrateerd worden en worden beschermd tegen scheuren en barsten. Ten slotte verbeter je ook de algehele gezondheid van jouw huid. Zo kom jij gezonder en jonger over én dat wil toch iedereen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *