Skin Care op Reis

Skin care op reis: 5 essentiële producten

Een vakantie dient dan wel om te ontspannen, maar wil je een stralend huid behouden, dan sla je op reis je skin care routine best niet over. De omstandigheden zijn hier dan ook vaak anders, van veel zon tot een droge lucht en koude temperaturen. Staat er strandvakantie op de planning? Stop dan zeker de volgende vijf skin care producten in je koffer. 

1. Dagcrème met een hoge SPF

Bescherming tegen de schadelijke effecten van UV-stralen is de basis van elke goede huidverzorgingsroutine, vooral tijdens een strandvakantie waar je blootgesteld wordt aan direct zonlicht. Neem dus zeker een dagcrème met SPF mee zoals de CAPITAL SOLEIL UV-AGE DAILY. In het beste geval beschermt je dagcrème zowel tegen UVA als UVB. Breng het royaal aan op je gezicht en vergeet de rest van je lichaam niet in te smeren met zonnecrème. Voor een optimale bescherming, minstens 15 minuten voordat je de zon ingaat, en herhaal het om de paar uur. 

2. Hydraterende gezichtsreiniger

Zout water en zand kunnen je huid uitdrogen en irriteren, wat het extra belangrijk maakt om een milde, hydraterende gezichtsreiniger mee te nemen. Die zal je huid schoon en gehydrateerd houden. Kies voor één die geschikt is voor jouw huidtype zodat je huid fris aanvoelt zonder uitgedroogd te raken.

3. Lippenbalsem met SPF

Vaak vergeten, maar even belangrijk als een dagcrème met SPF: lippenbalsem met SPF. Je lippen hebben namelijk ook bescherming nodig tegen de zon. Kies er één met een hoge SPF om ze te beschermen tegen verbranding en uitdroging. Breng het regelmatig aan, vooral na het eten of drinken, zodat hun mooie uitstraling behouden wordt. 

4. Hydraterende bodylotion

Na een lange dag op het strand heeft je huid behoefte aan hydratatie. Kies een rijke, hydraterende bodylotion met ingrediënten zoals aloë vera of kokosolie om je huid te kalmeren en te hydrateren. Breng het royaal aan over je hele lichaam, vooral na het douchen of zwemmen, om vochtverlies te compenseren en je huid zacht en soepel te houden.

5. Aftersun lotion of gel

Zelfs met de beste zonnebrandcrème kan je huid soms een beetje verbrand aanvoelen na een lange dag in de zon. Een aftersun lotion of gel helpt om je huid te kalmeren en te herstellen. Kies een product met ingrediënten zoals aloë vera of kamille om irritatie te verminderen en je huid te hydrateren. Breng het royaal aan op de verbrande of geïrriteerde delen van je huid voor verlichting en verfrissing.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *