Badkamer

Richt je nieuwe badkamer in

De badkamer, een zalige plek om te vertoeven. Je neemt er niet alleen een snelle douche, maar het kan ook als mini-wellness dienen om helemaal tot rust te komen. Een warm bad, wat kaarsjes en een goed boek, wat heb je nog meer nodig? Om optimaal te kunnen genieten, zorg je ook voor een goede inrichting. Verlang je naar een strakke, maar gezellige badkamer zonder rommel? Deze tips kunnen jou hierbij helpen!

Ga voor neutrale kleuren

Een badkamer moet een plek zijn waar je tot rust komt. Daarom is het een goed idee om vooral neutrale kleuren te gebruiken, zoals wit of beige. Door lichte tinten te gebruiken, lijkt je badkamer ook groter. Donkere kleuren zoals zwart gebruiken, doe je beter niet bij een badkamer met een kleine oppervlakte, omdat deze er zo nog kleiner zal uitzien. Wil je niet enkel wit gebruiken, verf één muur dan in een accentkleur zoals zeegroen of een aardetint. Deze kleuren kan je dan ook doortrekken in de accessoires.

Functionele maar gezellige verlichting

Een badkamer moet je een gezellig en knus gevoel geven en dus ook de verlichting moet warm zijn. Toch moet in een badkamer de verlichting ook enigszins functioneel zijn, zodat je goed kan zien hoe je je scheert of opmaakt. Een combinatie van beide is dus ideaal: sfeerlicht en hier een daar een kaarsje voor de gezelligheid en spots aan de spiegel om je dagelijks te verzorgen.

Geen rommel

Een badkamer heeft al snel de neiging om een rommelig kamertje te worden. Dat is uiteraard niet de bedoeling, maar in de badkamer zijn er ook veel kleine spullen die een plekje moeten krijgen. In je lades kan je al heel wat wegstoppen, maar je kan ook mandjes aankopen om bijvoorbeeld gastendoekjes, elastieken of andere badproducten in te bewaren. Er zijn ook wc accessoires die je kan gebruiken om spullen op te bergen, zoals een tandenborstelhouder of een bamboe wasmand om de vuile was netjes in op te bergen.

Een wasmand kan je nog wel in de badkamer plaatsen, dat is handig om vuile kleren in te gooien, maar deze ruimte mag zeker geen wasserette worden. Als je huis groot genoeg is, kan je een kamer inrichten als washok, waar je ook je strijkijzer en -plank kan wegbergen. Zo bewaar je de rust in de badkamer en gebruik je deze ruimte enkel waar hij echt voor dient.

Planten overal

Planten zijn altijd fijn om in huis te hebben, dus waarom plaats je er geen in de badkamer? Deze planten zullen ook de lucht zuiveren en fleuren de ruimte op. Wanneer haal jij je aloë vera in huis?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *