Outdoor Schoenen van Campz

Hoe kies je de beste outdoor schoenen?

Heb jij plannen om flinke wandelingen te gaan maken in de buitenlucht? Dan wil je natuurlijk wel dat je voeten zo goed mogelijk ondersteund worden, zodat je het lang kunt blijven volhouden. Maar hoe kies je de beste outdoor schoenen? We geven een aantal tips. Bekijk voor meer tips dit aankoopadvies voor verschillende outdoor schoenen van Campz.

Ademend of waterdicht?

Een belangrijk verschil tussen verschillende outdoor schoenen is of ze waterdicht of juist ademend zijn. Om hier de juiste keuze te maken, is het van belang om te weten waar je de schoenen wilt gaan gebruiken. In koude en natte omgevingen, is de beste keuze een waterdichte schoen. Zo’n schoen is voorzien van een waterdicht membraan dat het water volledig tegenhoudt. Het nadeel is dat deze schoenen vaak zwaarder zijn en je er sneller zweetvoeten in krijgt. Dat probleem heb je niet zo bij ademende outdoor schoenen, maar die zijn niet geheel waterdicht en daardoor alleen geschikt voor warmere, droge omstandigheden.

Soort terrein

Niet alleen de weersomstandigheden, maar ook het terrein speelt een rol in de keuze voor de juiste outdoor schoenen. Je zolen moeten daar op afgestemd zijn. Voor kortere tot middellange wandelingen op relatief vlak terrein, is een flexibele, lichte zool het meest geschikt. Deze vermoeien je benen het minst. Ga je langer wandelen of in licht heuvelachtig terrein wandelen, dan heb je schoenen met een stevige, soepele zool nodig en een halfhoge schacht die de enkel goed ondersteunt. Voor stevige wandelingen en sterk heuvelachtig terrein heb je een hoge schacht en een stevige maar buigzame zool nodig voor goede grip en ondersteuning. Voor stevige tochten in bergachtig terrein heb je schoenen met een hoge schacht en een stijve zool voor goede grip en ondersteuning nodig.

Wandelschoenen van Campz

Materiaal

Qua materiaal bestaan er verschillende opties voor outdoor schoenen. Schoenen die gemaakt zijn van synthetisch materiaal ademen goed, drogen snel en zijn vaak het goedkoopst. Alleen heb je er een membraan bij nodig om ze waterdicht te maken. Outdoor schoenen die van leer gemaakt zijn, zijn slijtvaster en steviger, maar toch nog soepel. Leren schoenen ademen echter minder goed en zijn van zichzelf wat zwaarder. Outdoor schoenen van canvas of katoen zijn de beste keuze voor een tropisch klimaat. Ze zijn licht van gewicht en bieden een aangenaam klimaat voor de voeten. Wel slijten ze sneller.

De perfecte schoenen?

De perfecte schoenen zijn schoenen die precies gemaakt zijn voor jouw voeten. Dat is echter een kostbare aangelegenheid, waardoor we vaak kiezen voor schoenen uit de fabriek. Het kan zijn dat deze wanneer je ze past niet optimaal lijken te zitten, terwijl de maat wel degelijk klopt. Voel je drukpunten? Probeer dan de veters op een andere manier aan te trekken of te strikken, zodat de schoen beter aansluit. Zit de schoen te los? Probeer een maat kleiner. Is dat te krap, doe dan een wandelzooltje in de schoenen van de originele maat. Deze zorgen ook nog eens voor extra demping en een hoger wandelcomfort. Voor problemen die betrekking hebben op de breedte van de schoen kunnen we enkel aanraden om een bredere of smallere schoen te proberen.

Een investering in goede wandelschoenen is een investering waar je geen spijt van krijgt. Outdoor schoenen maken lange en uitdagende wandelingen een stuk comfortabeler voor je voeten en dat is zeker wat waard!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *