Borstvergroting

(Optisch) grotere borsten? Dit zijn de mogelijkheden!

Natuurlijk zit je graag lekker in je vel en wil je dit ook uitstralen. Je zou echter niet de eerste dame zijn die onzeker wordt van haar borsten. De een is ontevreden over de grootte, terwijl de ander vindt dat haar borsten te veel hangen of er slap uitzien. Er zijn een aantal trucjes die je kunt toepassen om je borsten visueel groter te laten lijken, en daarnaast is onder het mes gaan een optie. We vertellen over de mogelijkheden.

Borstvergroting met implantaten

Verreweg het bekendste is de borstvergroting met implantaten. Wanneer je hiervoor gaat is het altijd belangrijk dat je kiest voor een gevestigde kliniek, die jou tot in de puntjes adviseert en vertelt over het herstel en de risico’s. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende merken en vormen borstimplantaten en een goede kliniek die kijkt altijd wat het beste bij je lichaam past. Iedereen is immers anders.

Voor een borstvergroting België kun je bijvoorbeeld terecht bij Wellness Kliniek in Genk. Zij zetten in op de beste chirurgen en maken gebruik van hun innovatieve MIBIS-techniek (Minimally Invasive Breast Implant Surgery). Bij deze methode kan de incisie zo klein mogelijk worden gehouden. Dit ziet er én mooier uit én het is beter voor een spoedig herstel. Hierbij ga je op een veilige manier voor een esthetische uitkomst.

Borstvergroting met eigen vet

Als je liever geen lichaamsvreemd materiaal in je lichaam wilt, dan is als alternatief de borstvergroting met eigen vet mogelijk. Dit wordt ook wel lipofilling van de borsten genoemd. Hoe dit werkt? Middels liposuctie wordt overtollig vet uit een ander deel van het lichaam gehaald, zoals buik of benen. Dit vet wordt ontdaan van schadelijke cellen en bloed en kan vervolgens geïnjecteerd worden in de borsten.

Bij deze techniek dien je er echter rekening mee te houden dat de cupmaat slechts één maat vergroot kan worden. Voordeel is wel dat je er ook slappe borsten weer steviger mee kunt maken. Kijken we naar de borstvergroting prijs, dan zien we over het algemeen dat lipofilling net wat prijziger is dan de borstvergroting met implantaten. Al met al verschilt het niet heel veel, en kun je je het beste laten adviseren door een kliniek, die jou kan helpen bij het maken van je keuze voor een van de twee operaties.

Borstlift voor visueel effect en versteviging

Na de zwangerschap, door flink veel afvallen of simpelweg door het ouder worden, merk je dat borsten meer gaan hangen. Een proces dat bij de een sneller gaat dan bij de ander, maar uiteindelijk iets waar niemand aan ontkomt. Wanneer je borsten zijn gaan hangen dan kan een borstlift uitkomst bieden. Hierbij kan ook de tepelhof verplaatst worden.

Er zit een verschil tussen een mini-borstlift of een algehele borstlift. Bij de mini-borstlift wordt er een snede rond de tepelhof gemaakt, terwijl bij de algehele borstlift een ankervormige incisie wordt gemaakt om meer effect te kunnen bereiken. Ook hier geldt natuurlijk weer: laat je adviseren door een gevestigde kliniek. Een borstlift kan overigens ook uitkomst bieden als de borsten ongelijk zijn. De ingreep is niet alleen goed voor het zelfvertrouwen, maar kan ook klachten als rug- en nekpijn oplossen.

Push-up beha en passende kleding

Als je liever niet onder het mes gaat, zijn er gelukkig nog wel wat dingen die je kunt doen om visueel verschil te bewerkstelligen. Wat dacht je van de push-up beha, waarmee je je cupmaat zomaar een maat groter laat lijken. Pas je daar dan ook nog je kledij op aan, dan is het optisch effect helemaal gigantisch. Wil je je borsten groter laten lijken? Kies dan bijvoorbeeld voor een shirt met horizontale strepen, of een A-lijn jurk. Daarnaast geven glanzende stoffen meer optisch volume.

Oh ja, een regelmatig bezoek aan de sportschool kan ook nog helpen! Train je borstspieren, waardoor ze meer naar voren gaan staan. Hierdoor worden je borsten in feite niet groter, maar dat lijkt daardoor wel. Ga thuis aan de slag of schrijf je in bij een sportschool in België en train meteen de rest van je lichaam af om beter in je vel te zitten.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *