Verhuizen naar Gent

Net verhuisd naar Gent? Zo voel je je direct thuis!

Ben je net verhuisd naar een nieuwe stad? Dan kan het soms even duren voor je je echt thuis voelt. Die tussenperiode is helemaal niet fijn, want je wil zo snel mogelijk kunnen genieten van je nieuwe plekje. Hieronder vind je enkele tips die je helpen om van je huis een thuis te maken. 

Weg met alle rommel 

De eerste weken leef je echt nog tussen de verhuisdozen, probeer deze tijd zo kort mogelijk te houden, want zo kan je je uiteraard niet thuis voelen in je nieuwe plekje. Probeer tijdens je verhuis te kijken welke spullen je echt nodig hebt en de rest weg te gooien, te verkopen of te geven aan mensen die er wel iets mee kunnen doen. Vanaf dan heb je alleen nog spullen die je echt nodig hebt en kan je alles een plaats geven. Laat geen gevulde verhuisdozen staan, er is een grote kans dat je later geen tijd meer hebt om ze uit te pakken. Na het uitpakken blijft alleen de schoonmaak nog over. Zie je dit zelf echt niet meer zitten na de drukke verhuis, schakel dan een kuisfirma in. Op die manier hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kan je beginnen genieten van je nieuwe thuis.

Een gezellig interieur 

Je interieur zal er voor een groot deel mee voor zorgen of je u ergens thuis voelt of niet. Geef je woonkamer een persoonlijke touch door hier en daar wat foto’s op te hangen. Door je huis in te richten in je eigen stijl zal het meer en meer als thuis beginnen voelen. Uiteraard mogen je favoriete bloemen of planten niet ontbreken. Uit onderzoek is gebleken dat planten goed zijn voor je humeur, ze zorgen ervoor dat je meer positieve energie voelt. Dat is zeker iets van je wil in je nieuwe woning. Probeer de eerste maanden zoveel mogelijk tot rust te komen in je woning. Is je huis bijvoorbeeld groter dan daarvoor? Dan kan je er misschien over nadenken om een poetshulp in te schakelen. Je vindt zeker wel bedrijven die je kan inschakelen voor je schoonmaak in Gent. Zo kan jij je focussen op andere dingen leggen zoals je werk en blijf je toch in een proper huis wonen. 

Verken de buurt en leer nieuwe mensen kennen 

Je thuis voelen gaat verder dan je huis alleen, je moet je natuurlijk ook thuis voelen in je nieuwe buurt. Maak bijvoorbeeld kennis met de buren door een praatje te maken in de straat. Zo weet je ineens wie er in je buurt woont, wie weet worden het wel je nieuwe beste vrienden! Als je eens een wandeling gaat maken, let dan ook op waar de supermarkten of tankstations zich bevinden, die ga je nog regelmatig bezoeken. Ga ook eens langs in lokale winkeltjes en test de frituur of broodjeszaak om de hoek. Op die manier verken je de buurt en vind je de leuke spots waar je nog jaren plezier van kan hebben. Heb je even nood aan bekende dingen? Nodig je vrienden en familie uit om je nieuwe plek te laten zien en geniet even van een avondje met mensen die je heel goed kent. Zo kan je met trots je huis laten zien en van je huis een echte thuis!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *