Ruimte Besparen in een Toilet

Kleine toiletten: inspiratie en tips om de ruimte optimaal te benutten

Kleine toiletten hebben zowel voor- als nadelen. Aan de ene kant bespaart het ruimte, maar aan de andere kant is het gebruik ervan niet altijd prettig. Toch moet een toilet groot genoeg zijn voor gebruik. Een toiletruimte moet namelijk een minimale vloeroppervlakte hebben van 0,64 vierkante meter en een hoogte van minimaal 2 meter. Dit is zelfs wettelijk vastgelegd in Nederland. Toch is een minimale ruimte als deze lang niet altijd prettig. Al helemaal niet voor lange mensen. In dit artikel ontdek je drie tips om de ruimte van je toilet optimaal te benutten. 

Een design toilet

Ten eerste kun je ervoor kiezen om een design toilet aan te schaffen. Dit zijn toiletten met bijzondere ontwerpen. Design toiletten zijn niet alleen bedoeld om functioneel te zijn, maar ook om een bepaalde uitstraling te hebben. Design toiletten hebben vaak opvallende vormen en maten. Dit kan in kleine toiletten vaak goed van pas komen. Zo heb je bijvoorbeeld design toiletten die heel laag of smal zijn. Dit bespaart je een hoop ruimte bij een toiletbezoek. 

Laat de wasbak achterwege

Een tweede tip om ruimte te besparen bij je toilet, is het achterwege laten van de wasbak. Zeker wanneer je maar weinig ruimte hebt bij het toilet, is het aan te raden om de wasbak op een andere locatie te plaatsen. Dit bespaart je een hoop ruimte. Niet alleen van de wasbak zelf, maar ook van de toebehoren zoals zeep en een handdoek. Je kunt je wasbak het beste wel in de buurt van de de toiletruimte plaatsen. Anders kan het behoorlijk onhygiënisch worden. Plaats de wasbak bijvoorbeeld direct bij de uitgang van het toilet.

Lichte kleuren

Verder is het aan te raden om te kiezen voor lichte kleuren in je kleine toiletruimte. Niet alleen het toilet zelf, maar ook de muren, verlichting en eventuele accessoires. Lichte kleuren laten een ruimte namelijk groter lijken dan het werkelijk is. Vermijd dus ook donkere kleuren. Donkere kleuren laten een ruimte namelijk juist kleiner lijken. 

Sommige mensen vinden een klein toilet erg vervelend. Ze voelen zich dan niet op hun gemak. Niet voor niets is er een wettelijke minimummaat voor toiletten. Toch is een toiletruimte met de minimummaat nog steeds niet prettig voor veel mensen. Om dit probleem te verminderen, kun je kiezen voor een design toilet, het weglaten van de wasbak en het toevoegen van lichte kleuren aan je toiletruimte.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *