Fris Interieur met Bloemen en Planten

3 tips om een lentefris interieur te creëren

De dagen worden langer, zonniger en warmer. De kerstboom is ondertussen opgeborgen en op de bloemenmarkt staan kleurrijke tulpen en narcissen al te pronken. Heb jij ook het gevoel dat de lente stilaan in het land is? Tijd voor een frisse wind door jouw interieur!

Neem je tuin onder handen

Wanneer de dagen terug wat lichter en zachter worden, is het tijd om weer volop te genieten van je tuin. Denk aan een koffietje op je terras in de namiddag zon, of een ochtendwandeling door de tuin. Fris daarom je tuin al wat op, zo kan je de bladeren wegruimen, de terrasmeubels even oppoetsen en vergeet ook je ramen geen poetsbeurt te geven. Ten slotte kan je op een warme lentedag het onkruid verwijderen, enkele mooie terraspotten aanschaffen en bollen planten. Zo laat je de natuur weer binnen en kan je binnenkort weer genieten van de groene natuur die heropleeft.

Lenteschoonmaak voor een frisse start

Start in kleine stappen aan een lenteschoonmaak: haal alle kleine spulletjes die je in de winter hebt verzameld uit je boekenkast. Zet de ramen open terwijl je poetst voor heel wat frisse lucht. Steek de lakens en dekentjes in het wasmachine en laat ze buiten drogen. Neem je keuken onder handen en geef elke kast een schoonmaakbeurt. Ten slotte is de vloer aan de beurt: stofzuig tot in elk hoekje, en behandel je houten vloeren. Zo voelt je interieur niet alleen fris aan, zo heb je ook een schoon canvas om je interieur lentefris in te richten.

PS: het is geen probleem als je niet elke ruimte kan opruimen. Vaak hangt er een stigma aan de lenteschoonmaak dat alles spik en span moet zijn. Laat gewoon een frisse wind waaien door je slaapkamer en woonkamer; dat zijn de belangrijkste ruimtes. Maak een to-do lijstje met kleine en realistische stappen en je geraakt verder dan dat je zou denken.

Ga voor lichte kleuren

Maak je huis wat frisser door decoratie aan te kopen in lichte kleuren. Denk aan pastelkleuren, maar ook mosgroen, roze en lichtblauw zijn erg populair. Zo kan je de muur van je slaapkamer transformeren, of andere kussentjes voor in de zetel kopen. Je kan hierbij ook een poef kopen in een leuke kleur zoals lichtblauw of terracotta. In de keuken kan je ook met verse bloemen, kleurrijke potten of verse kruiden de lente in huis halen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *