Ibiza loungeset tuin

Kleed je tuin aan in Ibiza stijl

In de wintermaanden is de tuin niet per se de belangrijkste ruimte van het huis. In de zomer breng je hier weer wel de meeste tijd door en daarom is een gezellige aankleding wel zo fijn. Hoe gezelliger de tuin, hoe meer je ook tot rust komt. Een gezellige tuin bestaat uit veel aankleding, planten en andere accessoires. Maar, wat nou als je er een bepaald thema aan wil hangen? Hoe kleed je je tuin dan het beste aan? Wij geven tips voor een Ibiza tuin aankleding.

Veel houten objecten

Als je aan de Ibiza stijl denkt, denk je automatisch aan veel houten objecten. Laat dat dus ten eerst terugkomen in je tuin. Dit kan door een houten terrasoverkapping of een houten tuinhuis. Hout kun je uiteraard ook terug laten komen in de meubels. Let daar bijvoorbeeld op bij een loungeset kopen. Door een houten loungeset aan te schaffen, laat je de Ibiza sfeer meteen in de grote meubels terugkomen. Op die manier komt de stijl ook veel sneller over. Als de tuinmeubels wit zijn, komt de Ibiza stijl al helemaal tot z’n recht. 

Aankleding met planten

Bij een Ibiza tuinstijl komen veel planten kijken. Hoe groener hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan een hele grote border met veel verschillende boompjes of planten. Wat ook heel goed bij deze stijl past zijn hangplanten of grote plantenbakken. Een palmboom of olijfboom zijn ook ideale bomen om Ibiza sferen te creëren. Het is maar net van welke planten je houdt en in wat voor bakken je deze wil neerzetten. Bij deze stijl is het in ieder geval geoorloofd om veel verschillende plantenbakken en plantenhangers met elkaar te combineren. Wellicht klinkt dat een beetje rommelig, maar het eindresultaat is fantastisch, geloof ons! 

Olijfboom in Ibiza tuin
Olijfboom in Ibiza tuin

Aankleden met Ibiza accessoires 

De Ibiza stijl komt natuurlijk voornamelijk naar voren in de aankleding van de tuin. Met planten ben je al een heel eind. Maar, er is meer om aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan de tuinkussens op de loungebanken. Deze kun je bij Kees Smit Tuinmeubelen kopen en mogen best een basic kleur hebben. In de rest van de aankleding kun je dan meer spelen met kleur. Denk bijvoorbeeld aan leuke kleurige vierkante of ronde kussens om de banken wat aan te vullen. Ook plaids kunnen natuurlijk niet missen. Je kunt er altijd voor kiezen om de kleur van de plaids en de kussentjes hetzelfde te houden, zodat het niet te druk wordt. 

Hoewel de Ibiza stijl soms best druk kan ogen door de felle kleuren, hoef je dit niet per se in de accessoires terug te laten komen. Je kunt namelijk ook een Ibiza sfeer creëren met lichte pasteltinten, zoals roze bijvoorbeeld. Ook nude tinten mogen zeker niet missen in jouw Ibiza tuin. Daarom wordt er ook veel gebruik gemaakt van houten objecten, omdat nude daar mooi bij past, voornamelijk als het hout wit is geschilderd. 

Sfeer door verlichting

Ook verlichting is natuurlijk belangrijk in de tuin. Bovendien is het een belangrijke factor bij deze tuinstijl. Als er ruimte voor is kun je het beste voor een lichtslinger kiezen. Zulke verlichting is namelijk typerend voor deze stijl, eveneens als bijvoorbeeld lampionnen. Als die verlichting aan is creëer je ook meteen een hele andere sfeer. Om die warme sfeer te vergroten, kun je ook kiezen voor een grote vuurkorf, ook daar komt licht vandaan en deze biedt meteen de oplossing voor de koudere zomeravonden. Een lantaarn met een kaars erin kan ook voor die warme sfeer zorgen en oogt ook meteen gezellig. De ultieme tip: koop bijvoorbeeld een lekkere geurkaars voor in de lantaarn, zodat de tuin ook meteen lekker ruikt. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *