Hagelwit Zandstrand met Palmbomen op een Tropisch Eiland

Inspiratie voor een tropische vakantie

Sluit je ogen eens en denk aan jouw ideale bestemming….. Denk je aan cocktails, hagelwitte zandstranden, hangmatten en palmbomen? Dan is een tropische vakantie jouw vakantie! Tropische gebieden komen rond de evenaar voor. Je vindt ze in Midden- en Zuid-Amerika, Azië, Afrika en Oceanië. Behalve voor die hagelwitte zandstranden ben je er ook aan het juiste adres voor tropische regenwouden, waar je oog in oog komt te staan met flora en fauna die je haast niet voor mogelijk houdt. Hieronder wat bestemmingen waarmee je inspiratie voor jouw tropische reis kunt opdoen. 

Zanzibar

De naam van dit eiland doet vaak wel een belletje rinkelen, maar weinigen weten waar deze bestemming ligt. Zanzibar behoort tot het Afrikaanse land Tanzania. Hier geen droge savannes, giraffen en olifanten, maar een groen eiland dat het hele jaar door een aangenaam klimaat heeft. Houd je ook nog eens van wildlife? Dan maak je met het boeken van een vakantie naar Zanzibar zeker een goede keuze. Op naar de aapjes, tropische vogels en mantaroggen! 

Costa Rica

Costa Rica lijkt soms wel de hele wereld in één land. Op iedere hoogtetrap van dit Midden-Amerikaanse land heerst een apart ecosysteem met zijn eigen planten en dieren. Wist je dat er in Costa Rica alleen al 12.000 plantensoorten voorkomen? In dit land combineer je natuur met cultuur en ontspanning. De nevelwouden van Monte Verde, het Caribische Puerto Viejo, de Arenal Vulkaan en Nationaal Park Manuel Antonio met zijn laaglandregenwoud mogen niet aan je reisschema ontbreken!

Bali

Bali is een van die bestemmingen die je, ook al ben je er misschien nooit geweest, al een beetje lijkt te kennen. Het veelzijdigste eiland van de Indonesische archipel is populairder dan ooit en staat voor jong en oud garant voor een heerlijke ontspannen vakantie. Maar ook wie meer wil dan alleen hagelwitte zandstranden zit er goed. Het groene landschap, de vele tempels en natuurlijk de uitgestrekte rijstvelden zorgen ervoor dat je niet uitgekeken raakt. De temperatuur op deze tropische bestemming is het hele jaar stabiel. Het regenseizoen duurt van oktober tot april. 

Filipijnen

Op de Filipijnen vind je een authentiek stukje Azië. De archipel bestaat uit maar liefst 7000 eilandjes, wat van het samenstellen van je vakantie op zijn zachtst gezegd nogal een uitdaging kan maken. De bekendste regio is Palawan: een langgerekte archipel met een oogverblindende kustlijn. Daar waan je je in een echt paradijs. De Filipijnen weten je met zijn unieke landschappen en onderwaterwereld als geen ander te verrassen. De maanden november tot en met april zijn de droge maanden. Houd er wel rekening mee dat deze bestemming iets duurder is dan de meeste andere bestemmingen in Zuidoost-Azië. 

Barbados

Barbados is het meest oostelijke eiland van de Antillen en staat vooral bekend om zijn brede, witte zandstranden. Vooral hier komt het ideaalbeeld van een cocktailtje in een hangmat tot leven. En alhoewel dat wegdommelen in de zon heerlijk is, hoef je het daarbij tijdens een Barbados vakantie niet te laten. Ga bijvoorbeeld eens surfen, of een van de vele grotten bezoeken. Mag het voor jou wel wat minder avontuurlijk? Dan kies je voor een bezoekje aan één van de botanische tuinen. Op Barbados schijnt de zon maar liefst 3.000 uur per jaar. Voor een tropische zonvakantie ben je hier dus aan het juiste adres. 

Dominicaanse Republiek

Tot slot de Dominicaanse Republiek: deze bestemming vind je in het Caribisch gebied, om precies te zijn op het oostelijke deel van het eiland Hipaniola. Haïti is aan de westkant gelegen. De reden dat al veel Nederlanders je voorgingen naar deze plek? De witte bountystranden, wuivende palmbomen én het kleurrijke karakter van het eiland, wat vooral in hoofdstad Santo Domingo naar voren komt. Dat is meteen de plek om cultuur en historie te snuiven, mocht je daar behoefte aan hebben. De Dominicaanse Republiek behoort tot de goedkopere bestemmingen van het Caribisch gebied.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *