Genieten van tijdens een singlereis als introvert

Hoe je als introvert kunt genieten van solo reizen

Dromen zijn er om uit te laten komen. Mocht het je droom zijn om ooit een verre reis te maken, ga die droom dan achterna. Wat laat je om het niet te doen? Er zijn genoeg verschillende manieren om een solo reis te kunnen boeken. Wat je opties zijn bespreken we in dit artikel. Je kunt namelijk te allen tijde genieten van een solo reis. Laat je niet tegenhouden en laat je dromen uitkomen.

Regel een lange vakantie

Het eerste obstakel wat je waarschijnlijk tegen gaat komen is het vrij vragen op je werk. Als je in loondienst werkt is het opnemen van vakantie niet altijd even makkelijk. Vooral als het om een lange periode gaat. Je kunt altijd navraag doen naar de mogelijkheden. Misschien is het mogelijk om vakantiedagen van volgend jaar al op te nemen of juist die van het vorige jaar mee te nemen.

Wil je er een langere tijd op uit? Dan is het misschien wel een optie om je baan meteen op te zeggen. Zo heb je ook veel meer flexibiliteit. Mocht je je reis willen verlengen, dan hoef je in ieder geval geen rekening te houden met je baan thuis. 

De laatste optie is om vanuit je vakantieadres te blijven werken. Dat is natuurlijk niet voor iedere baan mogelijk. Mocht het werk het toelaten, zou dat wel een goede optie kunnen zijn. Voor wie in zijn huidige baan niet vanuit het buitenland kan werken, kan altijd nog een online business beginnen. Er zijn genoeg verdienmodellen, waar je tegenwoordig gebruik van kunt maken. 

Verzamel een hoop geld

Als je een lange poos op reis gaat, dan heb je daar veel geld voor nodig. Vooral als je niet vanuit daar wil of kan werken. Je zult dus genoeg moeten sparen om de reis te realiseren. Je hebt genoeg nodig voor de reis op zichzelf. Daarnaast heb je natuurlijk ook financiële ruimte nodig om daar rond te komen. 

Je kunt ervoor kiezen om veel te sparen. Al is dat niet voor iedereen weggelegd. Je kan altijd een persoonlijke lening afsluiten om je dromen na te jagen. Het is namelijk jammer om een droom te laten varen, omdat er geen financiële ruimte voor is. Je bent maar één keer jong. Het is dus zeker aan te raden om nu een lening af te sluiten om het geluk te vinden.

Hopelijk heb je daarna nog een heel leven voor je en kun je de lening terug betalen. Geld is namelijk vervangbaar en komt altijd terug. Tijd heb je helaas niet voor altijd. Mocht je dus heel graag gaan reizen, pak dan snel je koffers. Voordat je het weet heb je er geen tijd meer voor of zit je in een heel ander schuitje.

Kies een leuke bestemming

Als je de vrije dagen en het geld hebt geregeld is het tijd om de reis definitief te gaan boeken. Zoek een leuke bestemming waar je het wel een tijdje uit kan houden. Bestemmingen die populair zijn voor soloreizen zijn Thailand, Bali, Costa Rica, Vietnam en Zuid-Afrika

Andere opties, die wij ook zeker kunnen aanraden zijn Canada, Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Vooral als je nog jong bent en een leven voor je hebt. Hoe gaaf is het dan om daar weken of wel maanden door te brengen. Over een aantal jaren heb je misschien een gezin of de baan van je dromen. Dan is het ineens een heel stuk moeilijker om weken of maanden op reis te gaan.

Kies voor jezelf, nu het nog kan. Jouw geluk is belangrijk. En als reizen jou gelukkig maakt, dan is dat de droom die je na moet jagen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *