Netflix heeft het weer gedaan. Vanaf 25 december kan je de nieuwe reeks Bridgerton streamen. Je wordt teruggekatapulteerd naar Londen in de 19e eeuw, waar Daphne Bridgerton op zoek gaat naar een man om mee te trouwen. Uiteraard gebeurt dat niet zonder slag of stoot en is er… je hebt het geraden, veel drama! Wij vertellen jou waarom niemand kan ophouden over Bridgerton.
Gossip Girl here…
Hoewel de nieuwe reeks niet begint met de bekende intro van Gossip Girl start, start het wel met de intro van een van de meest iconische stemmen ooit. Julie Andrews, die we kennen als Mary Poppins, Maria Von Trapp en koningin Clarisse uit The Princess Diaries, neemt de iconische vertelstem op zich van de roddel verspreider. Andrews zal helaas nooit in de serie te zien zijn en fungeert enkel en alleen als de stem van Lady Whistledown, net zoals Kristen Bell dat dus was voor Gossip Girl. Bridgerton wordt door iedereen bestempeld als een mix van Gossip Girl en Pride & Prejudice. Drama, romantiek, stomende scenes, verdriet en bedrog maar dan in Londen tijdens de regency-periode in plaats van New York in 2010.
Het verhaal in een notendop
In het eerste seizoen volgen we Daphne Bridgerton, de oudste dochter van de Bridgerton familie, die samen met de dochters Featherington en nog wat anderen op leeftijd zijn gekomen om op zoek gaan naar de meest aantrekkelijke vrijgezel om mee te trouwen. Aan het begin van de reeks wordt hun hele wereldje op z’n kop gezet door de anonieme roddel column.
Durf de eerste aflevering te herbekijken
In de eerste aflevering wordt je geïntroduceerd aan zoveel verschillende personages dat je je verloren kan voelen in de tweede aflevering. Als je dat gevoel hebt kan je best even de eerste aflevering opnieuw kijken. De Bridgerton familie alleen al heeft 8 kinderen! Die mogen dan in de volgorde van het alfabet zijn genoemd (Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory en Hyacinth), het maakt het er niet gemakkelijker op. Vooral de oudere broers lijken op elkaar en dat maakt het verhaal volgen soms een tikje ingewikkeld.
Diverse cast
Heel wat series krijgen kritiek over zich heen krijgen over de zogezegd onnauwkeurige historische feiten wanneer zwarte acteurs elite spelen in historische films of series, lijkt dit juist de sleutel tot het succes bij Bridgerton. Belangrijke personages in de serie, zoals Queen Charlotte of de Duke of Hastings worden gespeeld door zwarte acteurs. Er wordt vanaf het begin geen nadruk gelegd op of onderscheid gemaakt in hun huidskleur.
Vaak worden acteurs niet weerhouden voor rollen die in een eerder tijdperk afspelen vanwege hun huidskleur of worden ze enkel in rollen gecast met een nadelige positie zoals slaaf of dienaar.
Thank you, next!
Voor de oplettende muziekliefhebbers heeft de serie ook wat in petto. Niet alleen de multiculturele cast is een knipoog naar onze samenleving, ook de muziek verhult enkele moderne geheimen. Tijdens de bals zal je nummers herkennen als ‘Thank you, next’ van Ariana Grande, ‘Bad Guy’ van Billie Eilish en ‘In my blood’ van Sean Mendes. Dit allemaal in een 19e eeuws jasje gestoken en uitgevoerd strijkkwartet.
Geïnspireerd op de boeken
Het verhaal is geen oude bekende. Julia Quinn publiceerde in 2000 het eerste boek uit de Bridgerton reeks. In totaal zijn er 8 boeken verschenen die zich telkens focussen op een andere broer of zus van de familie en 1 prequel. Goed nieuws voor de fans, want Bridgerton werd al vernieuwd voor een tweede seizoen. Als ze de boeken volgen wil dat dus zeggen dat we de komende 10 jaar zoet zijn!
Alle 8 afleveringen zijn nu beschikbaar op Netflix.
Bekijk alvast de trailer.