Meisje drinks water uit de kraan

6 kleine gewoontes voor een betere levensstijl

Een gezonde levensstijl is belangrijk, maar soms lijken de inspanningen die nodig zijn een hoop moeite te kosten. Gelukkig is het tegendeel waar: door slechts kleine zaken in je routine aanpassen, zal je al snel grote veranderingen merken in je manier van leven. Welke zaken dat juist zijn? Dat lees je hier. 

1. Begin je dag met water

Je leest en hoort het overal: drink water. Dat is dan ook niet zo maar, want het heeft écht positieve effecten op je mentale en fysieke gezondheid. Je dag beginnen met een glas is dan ook absoluut geen slecht idee. Het is een kleine aanpassing in je ochtendroutine waarvan je de voordelen al snel zal merken. 

2. Neem de trap

Natuurlijk is de lift handig wanneer je thuiskomt met een grote, zware zak vol boodschappen. Maar is dat niet het geval? Verkies dan de trap. Maak je die keuze meerdere keren per dag, dan heeft dit al snel een grote invloed op je gezondheid. Bovendien versterkt het niet alleen je spieren maar geeft het je ook een energieboost. Win-win situatie dus. 

3. Eet bewust

Drukke schema’s en snelle maaltijden gaan vaak hand in hand, maar toch is het belangrijk om bewust te eten. Neem de tijd om van elke hap te genieten, kauw langzaam en luister naar je lichaam wanneer het aangeeft dat het genoeg heeft. Dit bevordert niet alleen een gezond gewicht, maar het helpt ook bij de spijsvertering en voorkomt overeten.

4. Leg je smartphone weg voor het slapengaan

Nog even wat GSM-tijd voor het slapen gaan…Een gewoonte van velen, maar eerder een slechte dan een goede. Dit kan de kwaliteit van je slaap beïnvloeden vanwege het blauwe licht dat het apparaat uitstraalt. Probeer minstens een uur voordat je in je bed gaat liggen elektronica weg te leggen en kies in plaats daarvan voor een activiteit die je hersenen wel tot rust brengt, zoals lezen.

5. Plan ‘me-time’ in je agenda

Met de drukte van het dagelijks leven vergeten we vaak om tijd voor onszelf te nemen. Plan bewust momenten van ‘me-time’ in je agenda. Het kan iets eenvoudigs zijn, zoals een wandeling in het park, een ontspannend bad of een moment voor skincare. Dit helpt niet alleen stress te verminderen, maar het geeft je ook de kans om op te laden.

6. Leer iets nieuws

Routine kan leiden tot verveling en een gebrek aan motivatie. Af en toe kan het daarom interessant zijn om jezelf uit te dagen. Denk aan oppikken van een nieuwe hobby tot het integreren van een nieuw product in je skincareroutine, bijvoorbeeld van COSRX . Het stimuleert je geest, vergroot je zelfvertrouwen en voegt een nieuw element toe in je leven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *