Verlichting

5 x Tips voor een stijlvolle en praktische overloop

De overloop in huis is de ruimte die qua inrichting het vaakst wordt overgeslagen. Het is meestal één van de saaiste ruimtes in huis en wordt vaak wat verwaarloosd. Dit is jammer, omdat je eigenlijk best veel tijd doorbrengt op de overloop. Bovendien biedt de overloop een uitstekende mogelijkheid voor extra opbergruimte. Hoe kun je de overloop op een stijlvolle maar ook praktische manier inrichten? Hieronder lees je aantal tips.

Schenk aandacht aan de juiste verlichting

Licht is ontzettend bepalend voor de sfeer in een ruimte, tevens heeft verlichting natuurlijk ook een praktische functie. Op de overloop is voldoende licht, ook in verband met de trap, erg belangrijk. Voor mooie maar functionele verlichting kun je kiezen voor inbouwspotjes in het plafond, dit ziet er mooi strak uit en past bij elke interieurstijl. Ook wandlampen kunnen een goede optie zijn voor op een overloop, wandlampen nemen vaak weinig ruimte in beslag en creëeren veel sfeer en je kunt er eenvoudig een bepaalde stijl mee accentueren. 

Maak gebruik van handige wandplanken

Wanneer je beperkte ruimte in je woning hebt, benut dan de eventuele beschikbare ruimte op de overloop. Kies voor een mooie inbouwkast of maak gebruik van handige wandplanken. Om te voorkomen dat het rommelig oogt, kun je op de wandplanken manden of opbergboxen plaatsen. Dit is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een gezellige uitstraling! Om de overloop nog sfeervoller te maken, overweeg leuke accessoires toe te voegen op de wandplanken.

Creëer een hoek voor de wasmanden

Ligt jouw huis regelmatig bezaaid met vies wasgoed, los het op door een hoek op de overloop te maken speciaal voor meerdere wasmanden. Door een aantal wasmanden neer te zetten krijg je meer orde in huis en het staat een stuk netter. Kies natuurlijk wel voor aantrekkelijke wasmanden, bijvoorbeeld gemaakt van stof of riet, om de ruimte een stijlvolle uitstraling te geven.

Kleed de wanden aan

Om meer sfeer op je overloop te brengen, kun je ook overwegen om de wanden aan te kleden. Dit kun je doen door leuke posters op te hangen, een fotowand te creëren of te kiezen voor andere soorten wanddecoratie. Het verven of behangen van de wanden kan ook een heel goed idee zijn. Overweeg bijvoorbeeld een mooie lichte kleur voor een frisse uitstraling, of ga juist voor een donkere kleur als je een gedurfde stijl wilt creëren. Een behang met een toffe print kan ook zorgen voor een unieke uitstraling.

Voeg accessoires toe

Tot slot, een aantal mooie accessoires mogen uiteraard niet ontbreken. Met accessoires kun je eenvoudig wat meer sfeer toevoegen zonder dat het heel kostbaar is. Leuke ideeën voor accessoires voor de overloop zijn onder andere een mooie spiegel aan de wand, een kleine vloerkleed, een grote groene plant, of een houten bankje. 

Door te investeren in de juiste verlichting, slim gebruik te maken van wandplanken of inbouwkasten, aandacht te besteden aan leuke wanddecoratie, een speciale hoek voor wasmanden te creëren en tot slot accessoires zoals een spiegel en een vloerkleed toe te voegen, maak je van je overloop een super gezellige ruimte!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *