Roadtrip

5 roadtrip essentials waar je niet aan dacht

Je volgende roadtrip zal ongetwijfeld een onvergetelijk avontuur zijn, ten minste, als je goed voorbereid bent. Alles loopt niet altijd van een leien dakje op reis, maar zolang je de noodzakelijke items mee hebt, ben je in staat om alle struggles die op je pad komen weer op te lossen. Benieuwd naar welke essentials je zeker moet inpakken? Lees snel verder. 

1. Navigatiesysteem of kaarten

Of je nu kiest voor een GPS-navigatiesysteem, een kaart of een navigatie-app op je smartphone, zorg ervoor dat je een betrouwbare manier hebt om je route te plannen en te volgen. Op die manier verken je makkelijk nieuwe bestemmingen zonder te verdwalen.

2. Gereedschapskoffer gevuld

Hoewel je misschien niet van plan bent om onderweg aan je auto te sleutelen, is het toch verstandig om een gereedschapskoffer die gevuld is mee te nemen. Een eenvoudige set gereedschap kan van pas komen voor kleine reparaties of aanpassingen aan je voertuig en helpt je om snel weer op weg te zijn in geval van pech.

3. Picknickmand of koelbox 

Niets leuker dan stoppen op een schilderachtige plek langs de weg en genieten van een heerlijke picknick. Leg dus zeker een picknickmand of koelbox in je koffer, eventueel al gevuld met verfrissende drankjes, snacks en misschien zelfs ingrediënten voor een snelle maaltijd onderweg. 

4. EHBO-kit

In het beste geval krijg je niet te maken met ongevallen of kleine verwondingen, maar op een actieve rodtrip zijn deze nooit uitgesloten. Neem daarom zeker een  EHBO-kit mee met pleisters, desinfectiemiddel, pijnstillers en andere essentiële benodigdheden voor eerste hulp bij ongelukken. Daarnaast lijkt een autokrik in eerste instantie misschien overbodig, maar bij kleine moeilijkheden met je wagen zal deze al snel van pas komen. Bovendien bespaar je op die manier mogelijk hoge garagekosten uit. 

5. Water en snacks 

Reis je door een warm land? Vergeet dan zeker niet een voorraad aan water mee te nemen. Wanneer jullie dan even geen tussenstop kunnen maken, blijf je nog steeds gehydrateerd. Daarnaast zijn enkele snacks handig om je energieniveau op pijl te houden, zeker wanneer je een lange periode in de wagen moet zitten. Tot slot zijn ze ideaal om kleine honger te stillen zodat je niet te veel tijd verliest aan eetpauzes. 

Door deze zes essentials mee te nemen op je roadtrip, ga je met een gerust hart op pad en geniet je volop van al het moois dat je bestemming te bieden heeft. Of je nu alleen op avontuur gaat of met vrienden en familie, een goede voorbereiding is de key tot een geslaagde reis. Pak je spullen in, stippel je route uit en vertrek op avontuur!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *