Bedrijfswagen

4 tips om duurzamer met je bedrijfswagen om te gaan

Het gebruik van een bedrijfswagen is een voorrecht, maar brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee om er zo duurzaam mogelijk mee om te gaan. Of je nu dagelijks de weg op gaat voor klantbezoeken of slechts af en toe voor zakelijke uitjes je bedrijfswagen uit de garage haalt; elke kilometer telt. Hier zijn vier tips om je ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd je brandstofkosten te verlagen.

Rijd bewust en plan slim

Je staat ervan te kijken hoeveel je kunt besparen door simpelweg wat bewuster te rijden. Vermijd snelle acceleraties en plotse remacties. Dit rijgedrag is niet alleen veiliger, maar zorgt ook voor een efficiënter brandstofverbruik. Plan je route van tevoren om onnodige kilometers en vertragingen te vermijden. Denk eraan: elke kilometer die je niet rijdt, is een besparing voor zowel de portemonnee als het milieu.

Optimaliseer je laadervaring

Elektrische en hybride voertuigen worden steeds populairder in de bedrijfswereld. Als je tot die groep behoort, is het cruciaal om je laadervaring te optimaliseren. Met een laadpas krijg je toegang tot duizenden laadpunten in het land. Je raadt het al: het bespaart je niet alleen kilometers, maar ook tijd. Door je laadpas te koppelen aan een applicatie om elektrisch te laden, kun je eenvoudig laadstations in de buurt vinden en de voortgang van je laadsessies in de gaten houden. Zo ben je altijd klaar voor de volgende rit.

Onderhoud is de sleutel

Een goed onderhouden auto zal beter en zuiniger presteren. Zorg dat je regelmatig je bandenspanning controleert; een juiste bandenspanning kan het brandstofverbruik aanzienlijk verminderen. Verander ook regelmatig de olie en laat je auto minstens een keer per jaar volledig nakijken. Door je auto in topconditie te houden, zorg je voor een langere levensduur en minder emissies.

Maak gebruik van moderne technologieën

Er zijn tegenwoordig tal van apps en systemen ontworpen om je rijervaring te verbeteren. De Maes app, bijvoorbeeld, kan je helpen om laadpunten te vinden, maar er zijn ook apps die je rijgedrag analyseren en tips geven voor verbetering. 

In een wereld die steeds bewuster wordt van de ecologische voetafdruk, is het aan ons om het voortouw te nemen. Zelfs met een bedrijfswagen kun je een positieve impact maken. Door bewust te rijden, gebruik te maken van de voordelen van een laadpas, regelmatig onderhoud te plegen en technologie in je voordeel te gebruiken, kun je een verschil maken. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *