Industriële Inrichting

Waarom een industriële inrichting iets voor jou is!

Hou je van zwarte elementen in je interieur in combinatie met onbewerkte materialen? Dan is een industriële look voor je woning misschien wel jouw ding. Ontdek de mogelijkheden en voor je het weet ben je helemaal verknocht aan een industrieel ogend interieur.

Oorsprong

De industriële stijl vindt haar oorsprong in de oude fabrieken. Vaak komen deze fabrieken in beeld omdat ze omgebouwd worden tot grote lofts met een duidelijke verwijzing naar het industrieel verleden. Denk hierbij aan balken, bakstenen muren, ruwe vloeren, … die men zo veel mogelijk intact laat. Vele mensen werden fan en zo werd de industriële look geboren. Het is vooral een eenvoudige stijl die weinig tierlantijntjes vraagt. Grote ruimtes met een industriële look vragen degelijke materialen en natuurlijke kleuren. Deze vormen dan ook de basis van een industriële stijl voor je woning.

Beton, hout, staal

Ook een liefhebber van een onbewerkte betonnen vloer? Dan is een industriële look zeker iets voor jou. De combinatie met raampartijen uit zwart staal is altijd een match en geeft een mooi cachet aan je woning. Elementen uit hout voegen een warme touch toe aan het eerder koele interieur zodat er een mooi evenwicht ontstaat.

Landelijk industrieel

Voor de aankleding van je ruimte, kan het soms moeilijk zijn om je gading te vinden. Het is zeker fijn om enkele stoere elementen toe te voegen, zoals een industriële vloerlamp met accenten van bijvoorbeeld roest of accenten van bladgoud. De mogelijkheden zijn legio en zijn vooral een kwestie van smaak. Denk bij je keuze zeker niet dat alles in dezelfde kleuren en materialen moet zijn maar combineer volop en zet zo jouw interieur helemaal naar je hand.

Om de juiste accessoires uit te kiezen, hou je het best de sfeer voor ogen die je wilt creëren. Denk hierbij aan neutrale kleuren, verweerde materialen en ornamenten uit ruw hout. Ze geven je woning de aanblik van een industriële stijl in combinatie met unieke elementen. Kleine spullen stel je tentoon in een vitrinekast waarvan het onderste gedeelte meestal fungeert als opbergruimte voor je servies of andere spullen. 

Een industrieel interieur combineren met klassieke schilderijen lijkt op het eerste zicht minder evident. Toch kan het ook perfect passen wanneer je het schilderij los tegen een onbewerkte bakstenen muur plaatst. Ook een combinatie van verschillende schilderijen bij elkaar kan een topper worden in je interieur en zorgt voor evenwicht tussen landelijke elementen met een industriële touch.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *